Ohutus ennekõike
Pere kõige pisematele meeldib mänguasju nende paremaks tundmaõppimiseks suhu toppida. Sellepärast ei tohiks mänguasjade küljest eralduda pisidetaile, mida laps võiks kogemata alla neelata. Samuti peaks mänguasja materjal olema mürgistest ainetest vaba – näiteks ohutust puhasplastist, mida kasutatakse ka toiduainetetööstuses.

Mäng nii õues kui toas
Lastele meeldib oma mänguasju endaga kõikjale kaasa võtta: nii õue poriloiku kui ka voodisse kaissu. Hea, kui mänguasjad oleks kasutatavad aastaringselt nii õues kui toas ning neil puuduksid detailid, mida vesi või lumi, liiv ja mustus kahjustada suudaksid. Lisaks sellele on oluline, et mänguasjad oleksid pestavad – veel mugavam, kui need saaks bakteritest priiks pesta näiteks nõudepesumasinas, ilma et nende värv kahjustada saaks.

Uus märksõna-painduvus
Paljud lapsevanemad ei oska mänguasjalt seda soovida, kuid pehmest plastikust lelu puhul ei pea muretsema, kui laps autoga vastu kapiust kihutab või põrandal kiiremaid kurve võtab, sest see ei jäta kriimustusi. Mänguasi peaks olema kõrgkvaliteetsetest ja võimalikult painduvatest materjalidest ning tugeva konstruktsiooniga, mis säiliks ka kogemata kellegi talla alla sattudes. Ka selliseid mänguautosid on Eestis saadaval, mida on võimalik väänata ja painutada, ilma et sellega midagi juhtuks.

Väärtuslik vaikus
Piiksuvad mänguloomad ja mürisevate ratastega mänguautod on küll lõbusad, ent pikema mängu juures väsitavad nii suuri kui väikseid kõrvu. Hea on see, kui mänguasjaga saab mängida ka vaikust nõudvates kohtades või siis kui ülejäänud pere veel magab. Poodidest leiab juba ka näiteks pehmemete kummist rehvidega mänguautosid, mis ei tee müra ega kahjusta ka põrandat.

Süümepiinadeta ost
Nii nagu iga teisegi toote puhul, on ka mänguasju ostes vastutustundlik toetada neid, kes pühenduvad ausale ja eetilisele tootmisele, sealjuures ei kasuta lapstööjõudu ning kelle tooted ja pakendid on ümbertöödeldavad.

Kuna Eestis pole pikki mänguasjatootmise traditsioone, siis on heaks lahenduseks Rootsi juurtega Viking Toys, mis vastab ka kõigile eeltoodud punktidele. Juba üle 40 aasta on selle kaubamärgi missiooniks olnud luua kõige ohutumaid ja kvaliteetsemaid mänguasju, et teha lapsi õnnelikuks. Nende tootevalikust leiab imearmsaid sõidukeid, autoradu, vahvaid mänge ning palju muud. Kvaliteeti, ohutust ja populaarsust arvestades valiti käesoleval aastal Viking Toys mänguasi ka meie põhjanaabrite poolt aasta parimaks mänguasjaks. Viking Toys pere- ja lapsesõbralikud tooted leiab kingikotti Tallinna ja Tartu Kaubamajast ning teistest hästi varustatud kauplustest üle Eesti.