Jäär

Algab suurepärane aasta. Ahviaasta impulsiivsus annab vastupidise efekti ja Jäärad suhtuvad elusse stoilisemalt. Kerge on olla distsiplineeritud ja elu omakorda sätib olukorrad nii, et Jäära parimad omadused välja paistaksid. Seega võib Jäär aasta alguses rahumeeli plaanid valmis teha ja kirjagi panna. Kindlasti teeb elu korrektiive, kuid enamjaolt läheb plaanitu täide ja paremini veel, kui algselt mõeldud.

Suhted. Sul on suhetele ja lähedastele küllalt kõrged standardid ja see on sulle varasemas elus nii mõnelgi korral saatuslikuks saanud. Nüüd aga tundub, et suhtemustrid on teisenemas – panustad rohkem vastastikusesse lugupidamisse kui mingi eesmärgi täitmisesse ning tänu sellele pälvid lähedaste usalduse ja armastuse.

Eluline, kuid õnnestav asjaolu on ka see, et kui üks suhe on end tõesti ammendanud, siis sel aastal lahku minnes on tavapärasest kergem jääda sõpradeks, kes on teineteisele koos oldud aja eest tänulikud. Eriti tähtis on see peredele, kus kasvavad lapsed – ka lahutuse järel vajavad need ju endiselt mõlemat vanemat. Samas, kui vähegi võimalik, edeneb ka suhte paremaks muutumine väga kenasti. Kõige keerulisem suhteaeg on kuldsete lehtede langedes.

Töö ja raha. Aastavahetuse ilutulestik pole veel meeltest kustunud, kui saad huvitava väljakutse. Kui tundub kasulik öelda jah, tasub siiski vanasse kaevu mitte sülitada. Keegi ei oota sinu negatiivset tagasisidet!

Põnevaid pakkumisi tuleb sel aastal veelgi, kuid lisaks rahanumbrile tasub jälgida ka pakutava töö kestust – see võib olla üsna lühike. Nii mõnigi Jäär valib selliste sutsakate tegemiseks hoopis ettevõtluse.

Rahaliselt tuleb aasta eelmisest parem. Teenid rohkem ning plaanimatuid väljaminekuid on vähem. Aasta jooksul tasub õppida ja piiri tagantki kogemusi otsida. Kinnivaratehinguteks saabub parim aeg neljandas kvartalis.

Ilu ja tervis. Siingi on palju põhjust rahuloluks. Hoolitsed enda kui kauni tõutraavli eest, andes endale parajates annustes kvaliteetset toitu, väärtuslikku und ja parimaid treeninguid. Spordipisikud hõljuvad õhus ja nakatavad ootamatult. Õige pea võib aga aralt mõne trenniga alustanu avastada, et katsetusest kasvab hobi, hobist omakorda kirg, mis keha senisest kaunimaks vormib.

Meeled on rõõmsad enamiku aastast, seksuaalelu on naudinguteküllane ja sa koged palju emotsioone, mis silmad säramas hoiavad.

Sõnn

Algav aasta kätkeb endas Sõnnide jaoks palju võimalusi ja edulootusi, samas on aga tõenäolised ka päris keerulised proovilepanekud, eriti kevadsuvel. Aasta esimesel poolel sõlmuvad uued töö- ja sõbrasuhted, teisel aga katkevad need kergelt.

Naudid kodule pühendumist ja häid perekondlikke koosviibimisi. Kõige rohkem selliseid üritusi on oodata suvekuudel. Viimane kvartal annab häid võimalusi lüüa kaasa heategevuses ja olla toeks neile, kel elus sinuga samaväärselt hästi pole läinud. Novembris ja detsembris aastale tagasi vaadates mõistad, kui palju oled selle aastaga arenenud.

Suhted. Sinu suhted laste ja vanematega, sugulaste ja sõpradega on sel aastal lausa imelised. Aprillis, mais ja jõulu eel võivad need kaasa tuua mitmeid sinu jaoks väga kasulikke arenguid.

Suhted armsama või abikaasaga kujunevad mõnevõrra jahedamateks. Kõige kriitilisemad ajad on kevadsuvi ja hilissügis. Parim suhtekuu on september, mil üksildane Sõnn kohtab sugulashinge ning suhtes Sõnn suudab paljut siluda ja parandada. Kui tahad partnerit hoida, anna talle vabadust ja ära nääguta.

Töö ja raha. Seisad sel aastal silmitsi mitmete olukordadega, mis tunduvad olevat nagu muinasjutus – lähed vasakule, kaotad pea, lähed paremale, kaotad samuti pea. Loomulikult tuleb siis minna otse ja pea mõtleb endiselt häid mõtteid.

Võidad nii mõndagi, kui väljud mugavustsoonist – lähed õppima, täiendad end välismaal, käid töölähetustes ja suhtled partneritega vahetult. Müügis ja poliitikas saavutad palju! Sul on potentsiaali teenida sama hästi kui eelmisel aastal või isegi veel paremini. Kuid teenitu kipub kergesti käes sulama. Kõige edukam oled investeeringute ja kinnisvara valdkonnas. Samas on küllalt suur oht end laenuvõrku mässida.

Ilu ja tervis. Kõik, mis on seotud ilu ja tervisega, teeb sulle palju rõõmu. Nii mõnigi Sõnn võib tervishoidu, toitumisnõustamist või muud sellesarnast õppima minna ja saavutada väga häid tulemusi. Oled ka ise terve ja kaunis, seda nii loomupäraselt kui ka ennast tuunides ja enese eest hoolitsedes. Sellegipoolest ole viirushaiguste levides mitmekordselt ettevaatlik ja kanna salli ka siis, kui selleks justkui vajadust polegi. Eksootilisel reisil ole tähelepanelik toidu ja veega!

Sinu seksuaalsus on tipus ning keha ürgnaiselikult ootel. Küllalt tõenäoline on jääda sel aastal beebiootele.

Kaksikud

Suured ambitsioonid kohtuvad tüütute piirangutega. Lahendusi on loomulikult mitmeid. Üks on rammida takistustest lihtsalt läbi. Ent sel puhul valitseb oht, et lõhutud müüri taga kõrgub uus ja võimsam. Teine võimalus on oma ambitsioonides ja lootustes pisut järele anda – elu ongi sebra oma heledate ja tumedate triipudega.

Aasta esimene pool paneb proovile nii sinu kui ka inimesed su ümber. Tõde tõuseb ja vale vajub – seda nii töös, äris kui suhetes. Ka võib periood olla majanduslikult keeruline. Õnneks muutub elu juulist alates silmatorkavalt stabiilsemaks ja mugavamaks: alles on usaldusväärsed kaaslased ja raha ei pudene näppude vahelt.

Suhted. Suhetes on tunda hangumist. Otseselt pole midagi valesti, aga õigesti ka justkui mitte.

Veebruaris võivad vestlusse ilmuda lahutusnoodid. Kuid kui suhetes midagi tõeliselt fataalset ei ilmne, pole nii drastiline samm üldse vajalik. Suvel muutuvad suhted hulga paremaks ning talveks leiavad hellus ja kirg taas tee teie magamistuppa ja kamina ette.

Pärast septembrit ilmub aegade hämarusest inimesi, kellega on kord mõnusalt lävitud. Nad püsivad veidi aega sinu lähedal, et siis taas tuldud teed kaduda.

Töö ja raha. Kõige edukam oled, kui tegutsed loomingulisel alal ja oled ise enda tööandja. Siin muutub eriti oluliseks sinu oskus aega plaanida ja ülesandeid järjestada. Kui teed rutiinset tööd teiste alluvuses, võid kogeda, et ülemus sinu aega ja energiat kuritarvitama kipub. Töökohavahetus võib kõne alla tulla esimese kvartali teisel poolel.

Kui võimalik, luba endale mõni koolitus, parimad kuud on märtsist maini. Ajajuhtimine, arvutitöö efektiivsemaks muutmine ja võõrkeeled on kindel viis end rõõmustada ning rohkem saavutada. Soodsamad rahakuud tulevad pärast juulit. Investeerimiseks on parimad mai, september ja oktoober.

Ilu ja tervis. Kui hing on rahulolematu, avaldab see mõju ka tervisele. Seepärast pööra tähelepanu immuunsüsteemi tugevdamisele. Nõrgad on kurk, kopsud, bronhid ja selja alaosa. Ravi kevadel hambaid ja väldi kliimavahetust. Võimalusel rända maades, kus õhk ja vesi on sarnased kodumaistega. Suusapuhkus lumistel nõlvadel on tervislikum kui talvepuhkus palmi all.

Kui tarbid ravimeid, tee seda rangelt arsti ettekirjutuse järgi, ära võta retsepte erinevatelt arstidelt ja hoia eemale sõprade ravimikapist – sul on oht medikamentidega liialdada.

Vähk

Algamas on aasta, mis paneb proovile kõik Vähi eluvaldkonnad. See on justkui eksam, milleks on antud küll lahkelt ettevalmistusaega, kuid unustatud öelda, millistele küsimustele tuleb vastata ja isegi seda, mis aine või erialaga tegu.

Kõige õnnelikumad Vähid on sel aastal loomingulise potentsiaaliga introvertsed tüübid, kelle sissetulek tuleb omaette nokitsemisest ja kelle suhteelus on määraval kohal lapsevanemlus. Just nende märksõnade all kulged läbi aasta õnneliku ja rahulolevana, saamata arugi, millega teised päikesemärgikaaslased rahul pole.

Suhted. Aasta algab väga meeldivalt, kuid rahulolu jagub umbes kuuks. Sinu nõudmised partnerile on suured ja tema omad sulle samuti. Kuni te kokku ei lepi, et elu pole ideaalmaastik ja eksimine on igati inimlik, valitseb suhetes veebruarist augustini üsna kriitiline aeg, kus jagub kõvasti kiivust ja tülisid. Õnneks toob sügis siiski rahulikumad tuuled ja kirjusid lehti saab vaadata juba käsikäes jalutades. Novembris või detsembris on aga oodata veel üht suhtetormiperioodi, mis õnneks kestab vaid paar nädalat.

Samas on väga head sinu suhted lastega. Oled toetav ja inspireeriv ema, kellelt saab alati hellust ja lohutust. Vaid juunis-juulis oled kärsitum, kuid õnneks on lastel siis tavaliselt palju muudki tegemist.

Töö ja raha. Teiste alluvuses töötades või ise tööandja olles muudavad inimestevahelised nääklused tööõhkkonna vähem produktiivseks. Hoidu suvistest kavalate plaanidega sõpradest, kes sind mingi afääri juurde meelitavad.

Kui töö ei suju, ei ole ka pangaarve vaatamine teab mis meeldiv. Erandiks on Vähid, kel on pikaajalisi investeeringuid – ühe aasta tuuled ei mõjuta neid kuigivõrd. Napid sissetulekud tekitavad sinus soovi urgu pugeda ja võimalikult säästlik olla. Iseenesest hea mõte, aga toob kaasa pingeid peres, sest sinu hea kavatsus võib teiste silmis lihtsalt ihnsusena paista.

Parimaks enesesäästmise viisiks on loominguline eneseväljendus, mis laeb su taas elurõõmu ja kreatiivsete mõtetega.

Ilu ja tervis. Kui peegli ees seisatud, näed seal enesest ja oma plussidest-miinustest teadlikku ning väga stiilset naist.

Tervis nõuab hoolt ja tähelepanu kogu aasta. Selle aasta ohumärksõna on kroonilisus. Seepärast ravi pühendunult isegi kevadist nohu, et see kõrvadesse või põsekoobastesse ei kanduks. Vanimad tervisetugevdusvõtted sobivad sulle sel aastal hästi – söö lihtsalt, naudi massaaži, seksi ja vaimset lähedust.

Lõvi

Kui eelmisel aastal asus Lõvi erksal tantsusammul mäejalamist üles rühkima, siis sel aastal vallutab ta kurusid – või lausa tippe! Kõik, mis ta ette võtab, edeneb suurepäraselt ja vahel pareminigi kui plaanitud.

Ent kes suudaks kogu aeg rahul olla?! Ka Lõvi mitte – nii võib ta suvekuudel tunda ärritust selle üle, et kõik kogu aeg edeneb. Läbinisti hea aasta parimaks perioodiks kujuneb kevad, mil on oodata palju erinevaid väljakutseid, mis eriti tugevalt tööelu mõjutavad.

Suhted. Armastust, lähedust ja head sünergiat sõpradega on algavas aastas väga palju. Üldiselt on suhetele kõige mõnusam aeg kevadel ja sügisel, kuid üksildane Lõvi leiab hea partneri suvel.

Kõige keerulisemad on suhted lastega. Sinu ootused ja nõudmised on kõrged, samas napib kannatust. Kui torm liiga kõvaks paisub, ära häbene psühholoogiga nõu pidada – sa vastutad peale iseenda ka oma pere eest. Keerulisi olukordi võid kohata ka vanema põlvkonnaga suheldes.

Suvel pühendad palju aega oma kodule, teed remonti või ümberehitusi. Ka koduga seotud kinnisvaratehinguteks on suvel-sügisel hea aeg.

Töö ja raha. Kõige keerulisemad on aasta esimesed kuud, mis eeldavad suurt pingutust, kuid pakuvad vähe vastu. Kevadine lisatöö toob hea teenistuse.

Võimalik, et kaalud palgatöö asemel oma ettevõtte loomist. Iseenda peremeheks olemine sobib sulle väga hästi. Küll aga tuleks sul teiste abi kasutada juriidiliste probleemide lahendamisel ja raamatupidamises, kui see just sinu eriala pole.

Kolmveerand aastat teenid raha meeldivalt palju, mõnejagu kehvem võib aga tulla viimane kvartal. Seepärast poleks paha mõte veidi investeerida, sest rahavaru lisab alati enesekindlust. Viimases kvartalis õpid samas palju ja pälvid edu. Novembris juhitoolile maandumine on põnev, aga nõuab pingutusi.

Ilu ja tervis. Sinu välimus vastab korraga mitmele isegi veidi vastandlikule hinnangule – laitmatu, ekspressiivne, imeline... Keerulised kuud on märts ja oktoober, samuti kujuneb raskemaks ajaks novembri lõpp ja detsembri algus, mil ootamatu tervisehäda su jalust võib niita.

Sinu tervisealased teadmised ei jää tihti meedikute omadele alla. Võid avastada, et peale teadmiste on sul ka läbinägelik pilk ning targad ja toetavad käed. Otsekui muuseas annad lähedastele olulist infot nende tervise kohta. Oma peret oskad sa ise suurepäraselt tervendada.

Neitsi

Algamas on nii suurepärane aasta, et selle kirjeldamine tundub peaaegu et ärasõnamisena – ent tõepoolest on planeedid sättinud end ilmaruumis nii, et Neitsi võiks tunda külluslikult mõnusa elu hurmavat maitset. Kui õnn seisneb mõtestatud töös, küllaldastes sissetulekutes, võrratutes lähisuhetes, heas tervises ja märkimisväärses eneseteostuses, siis jah – tegu on õnneliku aastaga.

Suhted. Esmalt hea uudis neile, kel eraelu siiamaani vähevõitu on olnud. Kui päike kõrgemaid kaari hakkab käima, kohtud inimesega, kes sind veetleb. Ka neile, kel suhe kindel, on kevad hea aeg armuelu turgutamiseks.

Kõige sulnimad on suhted märtsikuus. Aasta jooksul võib ette tulla ka väikesi nägelusi, eriti mais-juunis. Kuna töine edu tagab sulle väga hea sissetuleku, oled kodus mõnevõrra mugavam. Oled sa aga partneri oma varasema virkusega ära hellitanud, on tema väike virin ja sinu küllalt terav vasturepliik kiired tulema.

Veidi raskusi on sul ka lastega, eriti teismelistega suhtlemisel. Sa lihtsalt tead, mis on hea ja õige, ega vaevu selle väljendamisel diplomaatiline olema ega teisi kuulama. Kõige keerulisem on oktoobris ja novembris.

Töö ja raha. Veebruaris on aeg üle vaadata töölepingud ja töötamise vormid. Selle käigus võivad töötingimused ja sissetulekud meeldival moel paraneda. Teine selline aeg on november-detsember.

Väga edukad on Neitsid, kes tegelevad ettevõtlusega ning annavad ise endale tööd. Oluline on vaid ülim korrektsus maksuametiga suhtlemisel. Oma firma annab sulle võimaluse töötada just sellisel ajal ja viisil, et saavutad parimad tulemused ja sissetulekud. Kõige edukam oled aladel, kus saad pingutada tervise, tarkuse ja headuse võidu nimel.

Raha jagub rahulikult ja sinu sünnipäevast aasta lõpuni jääb ülegi. Veebruar on hea aeg luua alus investeeringuteks!

Ilu ja tervis. Mida enam oled oma aja perenaine, seda enam saad panustada ka iluhooldusse. Nii tekivad sinu aja- ja rahaplaani väikesed kenad kingitused endale, tänu millele lööd sõna otseses mõttes särama. Välimus ja imago on sulle arengus suureks toeks.

Terviski toetab sinu edukat ja kaunist aastat. Kui oled seni olnud hädas mõne kroonilise murega, viivad soojendavad päikesekiired selle tõve mälestusedki su elust, ilma et peaksid ravimise ja taastumisega märkimisväärselt vaeva nägema. Väga tõenäoline on õnnelik rasestumine.

Kaalud

Algav aasta pole kaugeltki nii ideaalne, nagu Kaaludele meeldiks. Ent kindlasti pole nende elus ka midagi nii hullu, nagu nad kehvemas tujus olles rääkima kipuvad. Niisiis – on päikest, on äikest, on tüünust, on tormi. Ja on tormimurru koristamist, mis Kaaludele iseäranis vähe meeldib, ent mis sellest hoolimata nende elu puhtamaks ja meeldivamaks teeb.

Kui kolmveerand aastat möödas, teeb elu aga ootamatu ülespoolehüppe. Seepärast tasub aasta viimasesse veerandikku plaanida nii tähtsaid töökohtumisi kui ka mõnus puhkus koos perega. Nii jääb aastast magus maik suhu.

Suhted. Suurim komistuskivi on autoritaarsus. On olemas sinu arvamus – ja siis veel mõned valed arvamused. Märtsis on see teema eriti päevakorral.

Sul on enesega nii palju tegemist, et teiste jaoks napib aega. Kui oled ema, võivad su lapsed end seetõttu mõnevõrra ebamugavalt tunda.

Kõige kirglikum kuu on aprill, kõige keerulisem suhteaeg on septembris-oktoobris, novembri keskpaigast aasta lõpuni aga kestab hea aeg tehtud suhtevigade parandamiseks. Kolleegide ja sõpradega suhtlemisel õnnestub kõik paremini, sa tunned end vaba ja rõõmsana, mistõttu oled hinnatud kaaslane.

Töö ja raha. Oled juba aasta algusest saati heade tuulte meelevallas. Jagub nii ideid kui ka võimalusi nende teostamiseks. Terve esimese kvartali jooksul läheb kõik üha paremaks, suvel aga avastad, et oled üle töötanud ja vajad puhkust. See võib paraku kaasa tuua nii hoogsaid emotsioone, et kokkuvõttes oled südamest õnnelik, kui end taas turvaliselt tööpostilt leiad.

Kõige edukam oled olukordades, kus pole selget käsuliini. Üheks selle aasta probleemiks on infoseisakud, olgu tehnilistel või inimlikel põhjustel.

Raha suhtes oled mõnevõrra ambivalentne. Ühest küljest püüad ilmutada sõltumatust ja keskenduda rohkem vaimsetele väärtustele, teisalt aga läheb kõik materiaalne sulle vägagi korda. Teeni ja säästa rutiinselt.

Ilu ja tervis. Paljud Kaalud võivad leida seose oma õnnestumiste ja isikliku karisma vahel. Kuna sul on loomuomaselt hea maitse, võib iluga seotud mõtetest alguse saada uus hobi, karjäär või missioon – olgu siis ilublogi või nõustamisteenuse näol.

Terviski on sinu jaoks tähtsal kohal, ilu algab ju seestpoolt! Aasta algul võiksid lasta kontrollida hambaid ja naiselikku tervist. Ära unusta hellitamast ka oma vaimu ja tundeid, just see eluvaldkond hoiab silmad säravamana kui mis tahes iluseerum.

Skorpion

Aasta võib tunduda raske, kuid tegelikult on tegemist lausa suurepärase perioodiga, mil saab laotud vundament paljudele olulistele valdkondadele. Skorpionis löövad välja omadused, mis sobivad hästi klannijuhile – ettenägelikkus, hoolivus, võime hästi tööd teha ja organiseerida. Kokkuvõttes mõjub Skorpion nagu tegelane heast vesternist – tark, ilus ja väga tegus.

Aasta viimased kuud pakuvad sulle uusi ja väärilisi rakendusvõimalusi. Leiad mõjukaid toetajaid, kuid oskad ka ise nii ennast kui teisi edasi aidata.

Suhted. Suhted on tähtsal kohal ja teevad sind õnnelikuks. Oled ilus, seksikas ja mänglev, kuid seejuures pigem konservatiivsete hoiakutega – naine, kes tundub korraga sobivat nii ööklubisse, laste mänguväljakule kui ka pangajuhiks.

Kevadel võivad suhet ohustada konfliktid. Väljendad oma seisukohti kindlalt, kuid unustad need lahti seletada, mis võib partnerit solvata. Kui oma mõtetest rahulikult räägid, leiad kindlasti kaaslaselt toetust. Teine samalaadne aeg ootab septembris. Suvi ja talv kulgevad seevastu teineteisemõistmises ja väga kirgliku seksiga. See kehtib ka nende Skorpionide kohta, kel üks ja õige veel leidmata.

Töö ja raha. Siin on oodata mitmeid arenguid. Murrangulised sammud algavad veebruaris – kes tahab töösuhteid muuta, kel koidab juba uus ja parem töö. Vahel aga kujuneb vana ise ümber uueks ja paremaks. Muudatusi tasub teha siis, kui on näha, et ühiskondlik staatus ja palk sellest tõusevad või mingi muu isiklik kasu mängus on. Kui oled töötu, leiad kevadel uue väljakutse.

Tunned juba jaanuaris soovi oma rahaasju paremini sättida. Teed igapäeva-eelarve ja avastad, et raha kipub üle jääma. Võtad vaikselt suuna passiivse rahavoo investeeringute poole. Tõenäolised on selleteemalised koolitused ja klubid, kust su tutvusringi tuleb palju huvitavaid inimesi.

Ilu ja tervis. Sinu selle aasta tervisemärksõna võiks olla ennetus. Elad, mõtled, töötad, suhtled ja korraldad asju väga intensiivselt, mistõttu keha ja vaim vajavad hoolikat säästmist. Oskad sa selle juba jaanuaris-veebruaris paika sättida, lähed kevadistest viirustest rahulikult mööda. Head emotsioonid loovad sulle hea tervise, seepärast ümbritse end meeldivate inimeste ja rõõmu loovate tegevustega. Meditatsioon võib teha imesid.

Ilumaailmas naudid enamasti suhtumist “vähem on rohkem”, ent vahel lööd end mõnuga üles, et uhket olemist ja teiste imetlust kaifida.

Ambur

Viimaste aastate pingutused annavad end heas mõttes tunda: struktuurid on enamiku Amburite jaoks paigas ja suurte muudatuste tegemine pole eesmärk. (Ja nendeks pole algav aasta ka kuigi sobiv!) Kui esimesel poolaastal energiat napib, peaks vältima uusi kõrgeid sihte.

Samas ei tähenda see rahuloluaeg kindlasti mitte loorberitel puhkamist! Ahviaasta oma väljakutsetega hoiab Amburid pea pidevas liikumises, loomises ja mõtlemises. Tööd tuleb teha mitme eest, kuid ka rahulolu saavutustega jätkub külluslikult.

Suhted. Üksildane Ambur tunneb elust rõõmu ega viitsi partneriotsingutele mõeldagi. Ent kevadel võib täiesti ootamatult tekkida uus ja põnev suhe – ja ka kiirelt lõppeda. Veidi oodates aga tuleb uus ja veelgi huvitavam.

Kui oled suhtes Ambur, ootab kõige keerulisem periood veebruaris-märtsis: tüli tõuseb vahel suisa olematutest probleemidest ega taha kuidagi vaibuda. Voodi on alati hea pingemaanduskoht. Mais leiate koos, et see kentsakas periood muutis teie armastuse veelgi hellemaks ja mõnusamaks. Kindlasti pole sa orienteeritud lahkuminekule ja selliseid mõtteid ei heieta ka sinu partner. Ka vanemate ja järeltulevate põlvede ning sõpradega on sul sel aastal lausa suurepärased suhted.

Töö ja raha. Aasta esimesel poolel läheb kõik üsna samas tempos ja rütmis edasi. Kui oled töötu, leiad märtsiks töö. Ametialaselt on parimad kuud august ja september.

Kõige edukam oled loomingulises eneseteostuses ning laste ja noortega seotud aladel. Kui oled viimasel ajal rambivalgusest välja libisenud, leiab positiivne tähelepanu su juba esimesel poolaastal uuesti. See innustab sind üha enam looma ja panustama. Kui tunned soovi mingeid muudatusi teha, on selleks parim aeg suvi, mil oled tavaliselt aega veidi maha võtnud.

Rahaline seis on sarnane eelmise aasta omaga, parimad kuud on jaanuar, november ja detsember, ka sel ajal tehtud investeeringud annavad parimaid tulemusi.

Ilu ja tervis. Esimesel poolaastal vajad turgutamist massaaži ja trenniga. Väga palju sõltub sellest, kuidas sa end ise tunned ja asjadesse suhtud. Seetõttu pane põhimõtted paika või kirjuta lausa paberile – tunned end iga päevaga üha paremini... Siiski ei asenda mõtlemine korralikku und, sööki, õhtust meigieemaldust jms, seega hoia need oma elus rutiinselt paigal ja sa näed suurepärane välja.

Ohuks on energia raiskuminek tüütute inimeste tõttu, samuti jalgade või seljaga seotud kroonilised mured.

Kaljukits

Üldiselt küllaltki stabiilne aasta, vähemalt siis, kui Kaljukits sellele aasta lõppedes tagasi vaatab. Jooksvalt võivad igapäevaelu rahulikku kulgu häirida nii mõnedki konfliktid, mida elu pea igasse kuusse veeretab. Kui aga närvidele käivatesse olukordadesse teadliku rahuga suhtuda, ei kasva ükski probleem nii suureks, et meeldejätmist vääriks.

Aasta esimesel poolel võid tunda soovi oma elus muudatusi teha. Kes otsib lisatööd, kes uut ja kaunimat kodu, kes paneb end proovile mingis ühiskondlikus liikumises või katsetab vähemalt kodukanditasandil poliitika tegemist. Isegi kui õnnestumised end veidi oodata lasevad, on rutiinist väljaastumine põnev ja emotsionaalselt ergastav.

Suhted. Kui oled üksik, leiad kevadel või suve hakul uue armsama. Väga tõenäoliselt on tegu virtuaaltutvusega, millest võib kujuneda meeldiv ja positiivne reaalne suhe – kui sügav ja kauakestev, sõltub eelkõige sinust endast.

Virtuaalsed ahvatlused leiavad su üles ka armsama või abikaasa kõrvalt. Kui jaanilõkkele käsikäes lähete, on mured murtud. Oma osa kõrvalsuhte tekkimise tõenäosusesse annab see, kui leiad usina töötegemise ja enesetäiendamise kõrvalt liiga vähe aega armastuseks. Kui vaja, plaani oma päevakavva täiesti teadlikult aega läheduseks ja helluseks. Probleeme võib kerkida ka novembris, ent elukogemus, huumor ja seks lahendavad need kiiresti.

Töö ja raha. Kui oled tundnud, et oled väärt rohkemat ja võimeline enamaks, on algav aasta väga oluline. Kõige paremad muutuste ajad seisavad ees suvel, ent märke nendest on õhus juba kevadel.

Palgaläbirääkimistel mõtle enne hoolikalt läbi oma nõudmised, tugevused ja panus, mida oled valmis omalt poolt andma. Nii tehes võid isegi üllatuda, kui kergelt libisevad lepingusse just need punktid, mille pärast salaja kõige enam muretsesid.

Väga edukas oled valdkondades, mis on seotud haridusega või eeldavad enesetäiendamist. Ehk leiad end juba kevadel taas koolipingist.

Ilu ja tervis. Söö mõnuga, treeni naudinguga ja ära stressa – täpselt nii vähesest piisab, et võiksid end hästi tunda ja laitmatu välja näha.

Varakevadel korjad tõenäoliselt üles mõne viiruse ja hilissügisel samuti, ent need taanduvad mõne päevaga. Suvel väldi traumaohtlikke olukordi ja kui tunned teisel poolaastal valusid seljas või liigestes, lase arstil füsioteraapia määrata, selle asemel et oma tarkust usaldada.

Veevalaja

Ehkki algav aasta ei too Veevalajate ellu märkimisväärselt suuri muudatusi, ei saa seda aastat ometi ka stabiilseks pidada. Alailma on midagi õhus ja juhtumas, mis Veevalaja erksad ja intuitiivsed meeled mingi teemaga tegelema paneb.

Kuna viimased aastad on kaasa toonud suure isiksusliku arengu, võid kergesti avastada, et oled senisest tööst või sõpruskonnast lihtsalt mööda ja eemale kasvanud. Muret see sulle ei valmista, sest saad toimunust aru alles siis, kui voolu usaldades juba edasi liikunud oled.

Suhted. Üksik Veevalaja tunneb end vahel lausa kohtingutemetsa eksinuna. Kogu aeg on keegi silmapiiril ja midagi toimumas – välja arvatud neil hetkedel, mil tõepoolest oleks enda kõrvale hoolivat inimest vaja. Ent sinu kogemustepaletile on oma pintslijäljed vajutanud ka kõik need inimesed, kellest peale värvilaigu nagu mälestust ei jäägi. Kindlas suhtes aga oled aasta algusest saati enam kui rahul – ka kauaaegses kaaslases on veel palju avastamisväärset.

Kulged läbi tormleva ja lahutava sõpruskonna kui vanalt pühapildilt alla astunud madonna – rahuliku, väärika ja iseteadvana. Kuumimad kuud on märts ja aprill, keerulisemad juuni ja juuli. Ka viimane kvartal tuleb väga mõnus.

Töö ja raha. Aasta algul võid tunda, et töö pakub liiga vähe pinget ja igal pool mujal on huvitavam. Paraku seab elu põnevatele ettevõtmistele tihti rahalisi piiranguid ja seepärast tuleb töö kas või jõuga huvitavaks mõelda. Mida enam liigub aasta kevade poole, seda paremini see sul õnnestub ning seda enam tunnustust ja edu koged. Suvel hakkab su kolleegidele ilmselt tunduma, et igiliikur on siiski olemas – sina. Samas oleks esimesel poolaastal töökohavahetus märksa kergem kui teisel.

Loomulikult mõjuvad hoogne rabamine ning üha laienevad projektid ja protsessid väsitavalt. Õnneks oled end sügiseks nii üles töötanud, et võid rahumeeli mõnda aega õnneliku ahvi kombel puuoksal kiikuda ja banaani näksida, muretsemata homse pärast.

Ilu ja tervis. Kui talvel püsid vaatamata aegajalisele tusatujule siiski enamasti terve, pead kevadel olema ettevaatlik iga jahedama tuulehooga. Vahelduvad temperatuurid ei meeldi sulle ka suvel ja sügisel – jääjoogid ja konditsioneer pole sel aastal sinu sõbrad. Suvel pead ettevaatlik olema ka traumadega, eriti venituste ja nihestustega. Tundmatu(ma) partneriga linade vahele jõudes kasuta kõiki kaitsevahendeid.

Kalad

Algav aasta pakub Kaladele mitmeid väljakutseid ja võimalusi isiksusena areneda. Paraku aga eeldab see nii mõnelgi korral, eriti aasta esimestel kuudel, enda mõningast allasurumist ja kohati armutut rabamist ühiste eesmärkide nimel.

Oluline on meeles pidada, et kõikide eluvaldkondade kokkulepetes tuleb jääda printsipiaalselt ausaks ja mitte langetada otsuseid raha pärast. Küll aga on hea mõte tegutseda idee nimel, see toob muide ka piisavalt maksevahendeid taskusse ja arvele.

Suhted. Parim valdkond sinu elus, kus armumistunne enamiku aja silmad säramas hoiab. Kindlas suhtes pead end talvel pisut tagasi hoidma ja diiva asemel lihtsalt tubli tagalanaine olema, kuid kevadel ja suvel korvab need pingutused mõnus lähedus ja hea seks. Ja edasi läheb aina paremaks.

Üksik Kala leiab mitmeid põnevaid suhteid, kuid kuna igatsev pilk on pime, tasuks enne otsustamist mõned kuud lihtsalt suhelda ja väljas käia. Parimaks partneriks või isegi abikaasaks võib kujuneda mõni hea sõber ja mõttekaaslane.

Pere-Kalasid ootab mõnus ja tegus aasta, kus ainult juunis-juulis veidike jahedamad tuuled puhuvad. Augustis kütavad pimenevad ööd aga kired taas lõkkele.

Töö ja raha. Aasta algul müttad ilmselt veel eelmise aasta probleeme lahendada ja kui nendega ühele poole saad, on uue aasta teemad juba kuhjunud. Ei muud, kui käised üles ja tööle! Kõige raskemad ajad on veebruarist poole maini, kus jätkamine samal töökohal või sama meeskonnaga üsna küsitav võib olla. Ometi puudutab langetatud otsus sind küllalt vähe – nii rahu sõlmimisel kui ka laevavahetusel ei muutu sinu jaoks õigupoolest palju.

Suhteliselt armutut rabamist jätkub, kuni roheline looduses võimust võtab. Siis võid veidi kergemalt hingata, kuid ohje lõdvaks lasta ikkagi ei saa. On hea, kui sul on tugev (ja mitte-Kaladest!) juht. Parim tööaeg algab oktoobrist, mil vähese vaevaga palju saavutad.

Ilu ja tervis. Õnneks oled vastupidavast materjalist, kuid proovile panna seda ei tasu. Kõige enam hoia ennast iga kuu täiskuunädalal.

Mida enam panustad immuunsüsteemi tugevdamisse ja ennetustegevusse, seda paremini end läbi aasta tunned. Külmal ajal ohustavad sind viirused, soojal ajal traumad. Eksootiline toit ja ohter alkohol võiks vähemalt suvel mängust välja jääda! Piisava ettevaatuse korral on võimalik, et sa ei koge terve aasta jooksul mitte ainsatki ebameeldivust.

Artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta jaanuarinumbris.