Mida juba praegu seoses jõuludega ootad?
Jõulupühi ootan alati, sest minu jaoks tähendab see eelkõige rahulikku koosveedetud aega kõige tähtsamate ja lähedasematega – oma perega. Erilisel kohal on muidugi traditsioon ühes venna, isa ja vanaisaga kodumetsast jõulupuu tuua, et toas ikka jõululõhna oleks ja lapsedki kuuse kaunistamise rõõmu tunda saaks.

Mis on olnud parim jõulukink, mis sa kunagi saanud oled?
Kinkimise juures lähtun ühest toredast mõtteterast: headele lastele toob kingid jõuluvana, halvad peavad need ise ostma. Arvan, et südamest tulnud soov kellelegi rõõmu valmistada ületab kõik kallid ja säravad pakid kuuse all. Veelgi enam – ise tehtud ja üllatusena tulev kink on eriline. Näiteks meenuvad mulle aastate tagant kaks prouat, kes minu Nõmme koduuksele ootamatult koputasid ja mulle koos heade pühadesoovidega enda kootud soojad käpikud ulatasid.

Milline on olnud parim jõulukink, mida ise oled teinud? 
Jõulukingi tõelist väärtust on kingitegijal endal alati veidi raske hinnata, olgugi et mingi aimuse annab kingisaaja silmasära. Kuna aga kõige tähtsamad asjad siin elus ei ole asjad, siis parim, mida iga inimene oma lähedastele kinkida saab, on ühiselt veedetud aeg ja hea sõna. Usun, et selle hindavad parimaks kingiks ka minu pereliikmed.

Jaga
Kommentaarid