Mida juba praegu seoses jõuludega ootad?
Ma ootan jõule väga. Ootan, et saaks koju Pärnusse sõita. Veedame jõuluõhtu alati vanema-vanaisa juures. Mul on kurb tunne, et viimasel ajal nii vähe koju Pärnusse jõuan.

Mis on olnud parim jõulukink, mis sa kunagi saanud oled?
Ma ei ole sellisest perest, kus lastele tehti jõuludeks tohututes kogustes kalleid kingitusi. Me saime kingituseks tassi või kasseti või raamatu. Kui hakkasin ise raha teenima, siis tuli mitmeks aastaks see tunne, et tahaks saada ja teha kalleid kingitusi. Aga kui ma praegu näen poodides kogu seda kohutavat tränihunnikut, siis ma ei taha enam midagi juurde toota ega osta. Unistan ainult sellest, et me ei tormaks jõulupühade ajal tööle, vaid võtaksime need kolm päeva vabaks. Et toidupoed paneksid ka uksed pühadeks lukku ja töötajad läheksid koju jõule pidama. Inimesed saavad ju söögi enne ära osta. Selver ei pea esimesel jõulupühal kella 23.00ni lahti olema. Ma unistan sellest, et inimesed paneksid oma telefonid paariks päevaks käest ära ja keskenduksid lähedastele oma ümber. Parim kingitus oleks see, kui see tohutu siblimine ümberringi peatuks paariks päevaks. Ma tahaksin lihtsalt koju.

Milline on olnud parim jõulukink, mida ise oled teinud? 
Mulle tegelikult meeldib kingitusi teha ainult siis, kui tuleb mõni eriti hea idee. Ma ei arva, et peaks asju ostma lihtsalt sellepärast, et on jõulud või sünnipäev. Ma hindan kõige rohkem neid kingitusi, mis pakuvad inimesele aega iseenda ja lähedaste jaoks, nii-öelda elamuskingitusi – kas mõni reis kuhugi, kontsert või massaaž vms. Vanaemale-vanaisale kingime ikka kontserdi- või teatripileteid. Ma loodan, et see rõõmustab neid rohkem kui mikser.

Jaga
Kommentaarid