Mida seoses jõuludega ootad?

Üsna mitmeid aastaid on traditsiooniks olnud sõit Tartusse sugulaste juurde. Kuna oleme naisega mõlemad sealt pärit, siis on meil graafik, kuidas 24ndat kuupäeva veeta. See on jagatud meil üle aasta – kord minu sugulastega, siis jälle abikaasa sugulastega. Kõikidel õhtutel käib ka jõuluvana, toimub etlemine. Söögilaud on lookas, eelistame isetehtud koduseid toite. Teinekord toimub ka võidu kokkamine.

Jõuluaeg ongi see mõnus äraminek, mingi aastalõpu elevus. Tore on, kui lumi on maas, surnuaedades põlevad küünlad, verivorst ahjus, kõrvits laual, tarretis jahtub rõdul. Kuskil on jõulumees meie poole teel. Ilusad riided, lõbusad inimesed. Toome alati tuppa kuuse, võtame välja ehted. Redeliga upitan valgusketi räästasse. Seda ootangi – ei midagi enamat.

Mis on olnud parim jõulukink, mis sa kunagi saanud oled?

Nõukogude ajal sain kingiks akordioni ja SDVst pärit mudelautode komplekti. Ükskord kui arvasin, et saan endale puldiga auto, selgus – et selle sai hoopis isa endale. Kingikotis oli ka teine auto – selle sai endale isa neli aastat noorem vend. Nad mõlemad olid siis kolmekümne tuuris suured mehed. Mul on alati olnud poola õunad ja üks suur glasuuriga piparkook.

Suurena on küll alati nii, et lepitakse kokku, et täiskasvanud kinke ei tee ja siis ikka on kingikotis mõni üllatus – akujuhtmed, pakk kohvi, veekeetja või mõni muu vidin. Ise keskendume pigem lastele.Olen peret üllatanud mõne suurema aastalõpu ostuga, mida siis koos nautida. Paneme vähem raha asjadesse, rohkem reisidesse.

Milline on olnud parim jõulukink, mida ise oled teinud? 

Parim kink on ikka jõulurahu. Rõõm tehtust, koos oldud ajast. Iga aasta lõpus olen teinud kingituseks ka suuremaid asju, peamiselt erinevad elektroonikavidinad. Need ootavad siis jõuluhommikul kuuse all. Kõik ikka lastele ja naisele. Nemad selle rõõmu toovad ka väljaspool jõuluaega.

Jaga
Kommentaarid