Tänavune jõululaupäev algas mul vara. Kuna tegemist oli laupäevaga, siis ootas mind liivamäe trenn Nõmmel koos treeneri ja jooksugrupiga. Sai tehtud pooleteisetunnine korralik trenn, millest lihased veel ülejärgmisel päevalgi tunda andsid. Mitte väsimusest, vaid lihtsalt sai tehtud ka mõnevõrra teistsuguseid harjutusi võrreldes igapäevasega. Pärast trenni käisin maalt läbi, võtsin keldrist marineeritud kurgid ja seened ning läksin koju õhtuks ettevalmistusi tegema. Enesetunne oli hea, kerge.

Jõululaud sai klassikaliselt rikkalik, laud oli lookas erinevate söökide all. Nagu alati pühade ajal. Laual olid kõik klassikalised jõulusöögid. Ometi ei saa öelda, et oleksin südaööks end nii täis söönud, et riietelt nööbid lendama hakkaks. Kuidagi hästi mõistlikult ja piiri pidades möödus see mõnus õhtu laua ääres. Pidevalt oli söögitaldrik ees, aga ei tekkinud tunnet, et peaks minema lõhki. Vaikselt ja rahulikult. Õhtusöök oma pere seltsis on alati tore.

25. detsembril ei teinud ma midagi asjalikku. Sel päeval lihtsalt ei kasva muru kah. Õhtul kogunesime maale vanemate juurde oma suure perekonnaga ja sõime õhtusööki. Ka seal läks tegelikult hästi, lõhki ei läinud. Jah, magusat sai seal küll veidi liiast söödud, aga pole hullu.

26. detsembril olid kodus jõulusöögid juba peaaegu otsakorral ja menüü hakkas taas muutuma tavapäraseks. Pärastlõunal läks ilm selgemaks ning võtsime tütrega ette pikema jalutuskäigu terviseradadel. Poolteist tundi möödus nagu niuhti! See jalutuskäik mõjus hästi, tekkis nii füüsiliselt kui vaimselt kergem enesetunne.

Miks üldse peaksid jõulud olema suured söömapühad? Mulle tundub üha enam, et inimesed võtavad jõululauas rahulikumalt ning jõulud on muutunud aktiivsemaks pühaks. Seda märkasin ka sotsiaalmeedias, kus sõbrad ja tuttavad postitasid igasugu fotosid jõuludest, kes käis kusagil rabas, kes kõndimas, kes mängis discgolfi. Muuseas, 26. detsembril oli Keila terviseradadel metsad discgolfi-mängijaid täis. Meie tütrega olime ühed vähestest, kes lihtsalt kõndisid, ülejäänud loopisid kettaid. Seltskondi oli väiksemaid, oli suuremaid ja sõltumata vanusest. Tundub, et see on mingi populaarne mäng, mida mängida pere ja/või sõpradega isegi jõulupühadel. Tervitan seda kahe käega.

Täna hommikul ei olnud kaalul midagi kohutavat. Järeldus: jätkan aktiivsete jõuludega ka järgmisel aastal!

Pille

PS. Käesolevaks aastaks püstitatud liikumiseesmärgist (330 tundi) on praegu koos juba 323. Veel vaja vähemalt seitse tundi! Aega on viis päeva. Jõuan küll!