Disain on tore osa, töö on hoopis müük ja turundus – käia messidel, kõnetada võõraid inimesi, helistada, kohale minna. “Aga valikut ei ole,” tõdeb Kriss. “Kellelgi ei ole sind vaja, keegi ei tule su urgu sind otsima. Tuleb ületada oma kõhklused ja ennast näidata, mitte oodata ja loota, et äkki keegi märkab, kui tubli ma olen.”

Ühtlasi rõhutab ta, et üleöö edu tühja koha pealt ei tule, on vaid rohkelt sihikindlat tööd, mis läbi­murdeni viib. Vundamenti ehitatakse aastaid, elatakse üle ebaõnnestumisi.

Ära lase kellelgi oma sära tuhmistada.

Konkurendid võtsid Krissi Londonis rõõmuga enda ringi: “Naised, kes tegid eksklusiivset disaineripesu, andsid nõu, kellega ja kuidas suhelda, kaasasid oma üritustele ja tutvustasid õigetele inimestele.” Kriss oli šokis: “Miks nad mind aitavad, mis neil viga on?!” Kodumaal hoidsid vanemad tegijad noori pigem tagasi ja Krissi hurjutati, et ära sa seda moodi küll tegema hakka. Nüüd Loomeinkubaatori mentorina proovib ta noori inspireerida, mitte tagasi hoida. “Kui see on ta kutsumus, siis ta teeb seda niikuinii. Mis kasu sellest on, kui mina ütlen, et moeäri on nii raske, tee midagi muud?” leiab ta ja rõõmustab, et oli ise algul nii naiivne, et julges selle kõik ette võtta.

Enesekindlus on parim riietus.

Ilus pesu on enda, mitte kellegi teise jaoks, kinnitab Kriss. “Sina tead, et seda kannad – tunned end erilisena ja hea enesetunne paistab välja. Mehel on täiesti suva, mis sul seljas on. Kui muretsed, mida ta su kehast arvab, siis pole vahet, kui ilusat pesu kannad. Midagi ei tohiks teha kellegi teise jaoks,” rõhutab Kriss.

Jaga
Kommentaarid