• 5 hakitud rohelist sibulavart
  • 400 g brokolit
  • 400 g (külmutatud) herneid
  • suur peotäis värsket spinatit
  • 5 dl vett või köögiviljapuljongit
  • 4 dl kookospiima
  • 1 laimi mahl
  • basiilikulehti
  • soola, pisut oliiviõli

Kate:

  • 1 sl kooritud maapähkleid
  • 1 sl kooritud kõrvitsaseemneid
  • 1 sl kookoshelbeid
  • 0,5 tl kurkumit
  • näpuotsaga jahvatatud koriandriseemneid ja tšillihelbeid
  • soola

Soovi korral võid suppi valmistada ka ainult hernestest või brokolist. Suurenda sel juhul lihtsalt valitud köögivilja kogust.

Kuumuta potis pisut õli ja kuumuta sibulaid kergelt, lisa brokoli ja kuumuta segades minutike. Vala juurde kookospiim ja vesi või puljong ning keeda u 10 minutit, siis lisa herned ja keeda veel paar minutit. Lõpuks lisa spinatilehed ja laimimahl, võta pott tulelt ja sega, kuni lehed on pehmed. Vala segu kannmikserisse, lisa sool ja mõned basiilikulehed ning peenesta. Lase supp korraks veel soojaks ja maitsesta vajadusel.

Katte valmistamiseks rösti koostisosi pannil kergelt paari minuti jooksul. Võid pähkleid pärast röstimist ka peenemaks hakkida. Puista segu taldrikusse valatud supile.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta jaanuarinumbris.