Esimesed rinnaimplantaadid paigaldati 1962. aastal, pelgalt kolm aastat pärast armastatud ja anatoomiliselt võimatu Barbie nuku ilmaletulekut. Poole sajandiga on läbi käidud pikk arengutee ja naiste tänane iluideaal ning neile pakutavad võimalused on järjest loomulikumad ja kehasõbralikumad.

Kes ei oleks näinud fotojäädvustusi ekstreemselt suurte rindadega naistest, kelle piht on sealjuures peenike ning keha proportsioonid tasakaalust kurbnaljakalt väljas? Sellised näited on pannud paljusid päid vangutama ja süüdistama rinnaimplantaatide paigaldamist vaat et seitsmes surmapatus.

Üheksakümnendatel oli küll väike periood, mil rindade kirurgiline korrigeerimine minetas senist populaarsust, kuna üks implantaadi-tegija kasutas tervistkahjustavat silikooni. Need ajad möödusid aga ruttu tänu karmidele normidele, mida erinevate riikide tervisejärelevalveorganisatsioonid ilutööstusele seadma asusid, ning täna võib rinnasuurendusoperatsiooni lugeda igati ohutuks ja üheks populaarseimaks ilukirurgiliseks protseduuriks.

Tegelikult ei paigalda rinnaimplantaate enam ammu valdavas osas pornostaarid või pimesi rikka mehe jahil olevad noorukid. Kõige suurem vanuserühm, kes teeb läbi rinnasuurendusoperatsiooni, on naised vanuses 30 kuni 39 eluaastat. Antud vanuses naised on ka keset kuldset sünnitamise iga. Paljudel minetavad rinnad pärast rasedust ja imetamist oma kuju ja täidluse ning mitte kellelgi pole õigust hinnanguid anda kui noor ema soovib taastada oma sünnituseelset kaunist väljanägemist.

Kiire või suure kaalukaotuse tulemusena võivad rinnad samuti kaotada oma täidluse ja loomulikult kauni kuju. Rinnaimplantaatide panemine võimaldab säilitada täidlast büsti minetamata seejuures sihvakat taljet ning kaalukaotuse tulemusena saavutatud saledust.

Lisaks vajavad rindade korrigeerimist tihtilugu tõsist rindade asümmeetriat, geneetilisi rinnadeformatsioone või tõsist rindade alaarengut põdevad naised. Ka on loodus andnud tegelikult vaid väga vähestele täiuslike proportsioonidega keha. Paljudel naistel on üks rind väiksem kui teine või on rinnad võrreldes ülejäänud kehaga kas liiga väikesed või suured. Näiteks veebilehel www.realself.com on võimalik veenduda selles, et paljud naised, kes on otsustanud B-korvilt minna C- või isegi D-korvini, näevad pärast operatsiooni vägagi loomulikud ja kaunid välja. Nii et enamikul juhtudest me ekstreemsustest rääkida ei saa.

Tänapäeva rinnaimplantaadid on ka võrreldamatud nendega, mida kasutati viiskümmend aastat tagasi. Erilist äramärkimist väärib viimane uuendus selles valdkonnas – B-Lite rinnaimplantaadid, mis lisaks muudele tehnilistele uuendustele on traditsioonilistest implantaatidest kuni 30% kergemad. Seni on suurema rinnapartiiga naiste põhimure olnud just büsti kaalust tulenevad seljavalud, seega on ligi kolmandiku võrra väiksem kaal äärmiselt märkimisväärne lisandväärtus. Kuna tegu on aga küllaltki värske innovatsiooniga selles valdkonnas, tasub kirurgi konsultatsioonile minnes nimelt küsida B-Lite implantaatide kohta.

Asjatundlikku tasuta konsultatsiooni pakub Tallinnas www.thehealthclinic.eu.