Eemalda kapsa välimised lehed, poolita kapsas ja haki u 1 cm laiusteks ribadeks. Sega juurde sool ja lase vähemalt 30 min seista, et vedelik hakkaks kapsast eralduma. Pigista kapsas käte vahel kuivaks ja lisa peenteks ribadeks lõigatud redis ja porgand. Sega sekka ülejäänud koostisained, sh hakitud tšilli ja roheline sibul, ning pane kimchi kaanega klaaspurgis külmkappi maitsestuma. Süüa võib seda kohe, kuid maitsvam on roog paari päeva pärast. Kimchi säilib külmikus kuni kuu aega. Tarvita koreapärast kimchit salatina või lisandina muu aasiapärase toidu juures.

Nipp: kasuta kimchit näiteks kiire aasiapärase riisi valmistamisel, kui keedetud riisi on eelmisest söögikorrast järele jäänud – prae riis pannil väheses rasvaines läbi, lisa mõned supilusikatäied kimchit ja sega hulka ka üks muna.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta jaanuarinumbris.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena