- 5 banaani
- 2 sl rummi
- 0,5 tl jahvatatud kaneeli
- 6 sl pruuni roosuhkrut
- 200 ml kookospiima
- 1 tl vanilliekstrakti või vanillsuhkrut
- 8–10 viilu täisterasaia (koorik eemaldatud)
- 2 sl võid või kookosrasva
Karamellikaste:
- 20 g võid
- 1 dl pruuni suhkrut
- 1 dl vahukoort
- näpuotsaga soola
Viiluta banaanid ja pane kaussi rummi, kaneeli ja 2 sl suhkruga maitsestuma. Lase kookospiim ülejäänud suhkru ja vanilliga korraks keema ja sega, kuni mass on ühtlane ja suhkur sulanud. Lase jahtuda. Määri koogivorm rasvainega ja laota pool banaanikogusest põhjale. Laota peale kookospiimaseguga immutatud saiaviilud. Peale vala ülejäänud banaanid koos vedelikuga ja vala üle järelejäänud kookospiima-suhkruseguga. Pane peale veel mõned võitükid ja kuumuta 180 kraadi juures 40–50 minutit, kuni magustoit on pealt kuldpruun.
Karamellikastme valmistamiseks vala koostisained väiksemasse potti ja kuumuta segades u 10 minutit, kuni konsistents on parajast õige pisut vedelam. Arvesta, et jahtudes taheneb kaste veelgi.
Serveeri jahtunud banaanivormi karamellikastme ja soovi korral ka kookosjäätisega.
Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta jaanuarinumbris.