• 100 g riisinuudleid
  • 10 riisipaberit
  • 20–30 keedetud tiigerkrevetti
  • 0,5 kurki
  • 1 väiksem porgand
  • peotäis koriandrit, Tai basiilikut ja/või münti
  • sorts laimimahla, soja- ja kalakastet
  • näpuotsaga hakitud tšillit
  • 10 väiksemat võisalatilehte

Kaste:

  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl pruuni suhkrut
  • 40 ml kalakastet
  • 1 sl sojakastet
  • 0,5–1 laimi mahl
  • 0,25 tl hakitud tšillit

Lase riisinuudlitel kuumas vees u 3 minutit pehmeneda, seejärel kurna need ja kalla kiirelt külma veega üle. Lõika nuudlid u 10 cm juppideks. Lisa nuudlitele kooritud krevetid, kurk ja porgand ning maitsesta segu ürtide ja maitseainetega. Leota riisipaberit mõned sekundid kuumas vees, seejärel laota niiskele puhtale käterätile. Aseta alumisse otsa salatileht, sellele kreveti-nuudlitäidis. Tõsta riisipaberi alumine äär üle täidise, keera peale küljed ja keera kergelt vajutades tihedaks rulliks. Tee sama teiste riisipaberite ja ülejäänud täidisega.

Sega kokku kastme koostisained ja serveeri koos kevadrullidega.

Proovi samade koostisainetega teha hoopis kevadrulliaineline salat – valmista kõik komponendid peale riisipaberi juhiste järgi ette ja kuhja kõik kenasti vaagnale. Lisa maitse järgi kastet ja puista peale ürte.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta jaanuarinumbris.