Ebamugavust tekitavad ning häirivad juukseprobleemid võivadki alguse saada just valedest pesemisvõtetest, mille kahjulikest mõjudest ei pruugi me teadlikud olla. Dove’i brändijuht Julija Kravcenko toob alljärgnevalt välja kõige levinumad vead juuste pesemisel ning selgitab, mida teha teisiti, et juuksed oleksid krõbedatel talvekuudel terved ning säravad.

#1 Alustad koheselt šampooniga pesemist
Võib tunduda loogiline ja tavapärane, et duši alla minnes asume koheselt juukseid pesema. Tegelikkuses on soovitatav olla veidikene kannatlikum ning esmalt 30 sekundit kuni minut seista jooksva vee all ning alles siis alustada peapesuga.

#2 Kasutad pesemisel liiga kuuma vett
Nimelt avab kuum vesi juust kaitsva soomuskihi, mistõttu väheneb juuste loomulik niiskustase – juuksed kaotavad oma tugevuse ning muutuvad kahuseks. Vesi ei tohiks olla ka täiesti külm, kuna vastasel juhul ei saa šampooni toimeained nahka imenduda. Soovitatav on juukseid pesta leige veega ning enne duši alt väljumist loputada juukseid külma veega.

#3 Ei kasuta palsamit
Meie hulgas on naisi, kes ei armasta kasutada palsamit, väites, et pärast selle kasutamist hoiavad juuksed pead ligi ning igasugune loomulik kohevus on juustest kadunud. Nii juhtub, kui kanda palsamit üle kogu pea – juurtest otsteni. Kuna aga peanahk toodab ise loomulikku rasu, siis palsamit juuksejuurte piirkonnas kasutama ei pea.

#4 Vahetad pidevalt šampoone
Nii mõnedki naised on ehk kuulnud, et pidevalt sama šampooni kasutamine kaotab ajapikku oma hooldavad omadused. Tegelikult ei pea pidevalt arvet pidama kaua mingi teatud šampoon kasutusel on olnud.

#5 Kammid juukseid vahetult pärast pesu
Märjad juuksed on palju õrnemad kui kuivad, mistõttu tuleb neid pärast pesu eriti ettevaatlikult kohelda. Kõige halvemini mõjub juustele nende kammimine kohe pärast pesu, kui juuksed on veel läbimärjad.

Jaga
Kommentaarid