• 500 g lillkapsaõisikuid
  • pisut oliiviõli, soola, pipart ja tüümiani
  • 1 dl (kuivatatud) rohelisi läätsi
  • 50 g rosinaid
  • 1 punane sibul
  • suur peotäis (u 50 g) salatisegu
  • peotäis ürdisegu: till, petersell, basiilik, murulauk, rosmariin

Kaste:

  • 100 g jogurtit
  • 3 sl külmpressoliiviõli
  • sidrunimahla
  • soola, hakitud ürdisegu

Kui kasutad paksemat jogurtit, võid soovi korral kastet lihtsalt sortsu veega vedelamaks muuta.

Vala lillkapsas ahjuplaadile ja sega läbi soola-pipra, tüümiani ning sortsu oliiviõliga. Rösti 180 kraadi juures u 20 minutit. Pane läätsed külma veega u 20 minutiks keema. Lisa keemise lõpufaasis ka pisut soola. Kurna. Sega röstitud lillkapsas läätsede, rosinate ja hakitud ürtidega. Lisa salat ja puista peale õhukesed sibularõngad. Sega kaste ja nirista salatile.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta veebruarinumbris.