• 4 viilu ciabattat
  • 4 sl toasooja mascarponet
  • 4 suurt või 8 väikest sparglit
  • roseepipart

salsa verde:

  • suur peotäis peterselli
  • peotäis basiilikut
  • 1 sl kappareid
  • 2 anšoovisefileed
  • 1–2 küüslauguküünt
  • sorts sidrunimahla
  • u 6 sl oliiviõli

Salsa verde valmistamiseks haki tahked koostisained ning püreesta saumikseriga, lisades järk-järgult oliiviõli. Maitsesta sidrunimahlaga.

Rösti ciabattaviilud. Sega supilusikatäis salsa verdet kergelt mascarponega ja määri saiaviiludele. Tõmba köögiviljakoorijaga värskest sparglist õhukesed ribad ja tõsta ciabattale. Tripsuta peale veel natuke kastet ning maitsesta roseepipraga.

Järelejäänud kaste säilib külmikus paar päeva. See sobib hästi nii liha-, kala- kui ka köögiviljatoitude juurde. Kui anšoovist pole käepärast, võid lisada hoopis pisut Dijoni sinepit. Maitsesta kastet sel juhul ka soolaga.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta veebruarinumbris.