• 100 g 70–75% šokolaadi
  • 100 g võid
  • 2 muna
  • 80 g pruuni roosuhkrut
  • 2 sl mandlijahu (või u 30 g jahvatatud mandlilaaste)
  • näpuotsatäis soola

Sulata veevannil või ja šokolaad. Vahusta munad suhkruga. Sega tasakesi munavahu hulka pisut jahtunud šokolaadisegu ja sool. Lõpuks sega juurde ka mandlijahu. Vala segu võiga määritud keraamilistesse ahjuvormidesse ja küpseta 170 kraadi juures u 25 minutit, kuni koogid äärtest krõbedad ja pealt tahenenud. Võid serveerida koogikesi soojalt – sel juhul jääb koogisisu kergelt vedel ja sobib hästi koos külma vanillijäätisega. Suussulavad koogikesed saad aga, kui neil pärast esimest jahtumist külmkapis veel mõni tund seista lased. Serveeri näiteks hapukate granaatõunaseemnetega ja puista peale pisut tuhksuhkrut.

Kui kogused kahekordistad, saad u 26 cm läbimõõduga vormis valmistada ka suurema šokolaadikoogi. Küpsetusaeg ja temperatuur jäävad samaks, kindlasti vooderda aga vorm küpsetuspaberiga ning hoia kooki mõni tund külmakapis, et see korralikult taheneks.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta veebruarinumbris.