Tallinna südalinnas Pärnu maantee 2 asuv paik võlub mitmel moel: eri korrustel asuvate sopiliste, rõõmsailmeliste vene-nõuka-retro stiilis sisustatud ruumidega, viksi teeninduse ja mis kõige tähtsam – oivalise köögiga, kus lisaks Venemaa kulinaaria klassikale saab maiustada ka euroopalikult käsiteldud lihaga.

Valida saab lihtsama kohvikupoole ja suurejoonelisema restorani vahel, kus pakutakse ka erinevaid toite. Paljude lemmiksuppi borši (restoran, 10.-) keedetakse Babuljas pardilihaga – supp on tummine, maitserohke ja pimestavalt lillakaspunane, keset taldrikut troonib uhke pardikoib. Suisa prae eest! Kohvikupoole südamest – pliiniköögist – saabunud tatrapliinides suitsulõhe ja siiamarjaga (7.80) on tatra ja õrnalt suitsutatud kala kooslus lihtsalt suurepärane. Kuna sama kala on lisatud lõhepelmeenidele (restoran, 15.-), on ka viimased täiesti vastupandamatud.

Restorani menüü tõelised tähed on tallekarree limoncelloglasuuris (20.-)  ja antrekoot kvaliteetsest marmorveiselihast (20.-) – liigsest küpsetamisest rikkumata veatud maitsed. Liha kõrvale saab valida mitmekesises valikus kastmeid, kõige põnevam tundus piquillokaste punasest paprikast.

Magustoitudest viib meeled nostalgialainele kärtsroheline tarhunitarretis (restoran, 5.-), mis täiendatud keedukreemi ja värskete marjadega. Ja üks, mis vaevalt ununeb – need võrratud pirukad (1.60 tk) kohvikupoolel…

Pärnu mnt 2, Tallinn

Jaga
Kommentaarid