Meil on tegelikult organismis täiesti tasuta koristaja olemas- see on maks. Kui maks töötab korralikult, siis puhastab ta 99% veres olevatest bakteritest ja teistest toksiinidest ning ei lase neid üldisesse vereringlusesse.  Aga siinkohal tuleb arvestada sellega, et maks on suhteliselt hõivatud- tal on kehas täita üle 500 erineva biokeemilise funktsiooni ning  ta puhastab meid mürkainetest ainult siis, kui selleks on loodud ideaalsed tingimused, aga neid meil tavaliselt pole.  Me peaks sööma ülitervislikult, mida isegi paljud toitumisnõustajad ei suuda igapäevaselt jälgida ning hoidma ennast eemale igapäevastest mürkidest. Toit, õhk ja vesi peaks meile  küll kõige kasulikumad olema, kuid ometi on just need kolm kõige suuremat süüdlast tänu millele on meie keha mürke täis. Just nende kaudu tulebki meie organismi kõige suurem kogus mürke. Lisaks toodab neid juurde ka meie keha.

Mida siis sellises olukorras teha? Üks korralik detox- kuur ja maksatoetus oleks omal kohal. Peamiselt tahavad detoxi-kuuri teha ülekaalulised inimesed lootuses siis kiiresti alla võtta, mis ongi hea plaan,  kuid tegelikkuses võiks selle paar korda aastas läbi teha iga inimene. Kindlad märgid, et  su keha igatseb üht korralikku detox-kuuri on pidev väsimus, akne, ülekaalulisus, sagedased peavalud, psoriaas, kurvameelsus ja erinevad põletikud.  Need, kellel kõht vähemalt korra päevas läbi ei käi, peaksid aga detoxiga ootama ja kõigepealt seedimise parandamisega tegelema.

Hea abimees

Selleks, et üks tõeline maksapuhastus läbi teha, ei piisa vaid detox-tee ostmisest ja selle joomisest. Siiski on vahendeid, mis protsessi hästi toetavad. Näiteks soovitan  oma klientidel, kes harrastavad tänapäevast läänelikku toitumisstiili kaks korda aastas kasutada New Nordic Active Liver toidulisandit, mis ongi mõeldud maksatöö toetamiseks. Samuti sobib see detoxi- kuuri toetamiseks.

Active Liver aitab reguleerida maksa- ja sapisüsteemi tegevust, lagundada rasvu ning soodustada seedimist. Selles sisalduv viinamarjaseemnete ekstrakt sisaldab palju suurepärased antioksüdante ning kollajuure ja artišoki looduslikud ekstraktid kiirendavad rasvade lagundamist ja aitavad toitu paremini seedida, koliin aga soodustab rasva väljutamist maksast. See on saadaval kõikides apteekides, kuid parima hinnaga leiab selle SIIT! 

Detoxi ajal on kõige olulisem välistada oma menüüst meelega tarbitavad mürgid- nagu kohv, suits, alkohol, rafineeritud tooted ja rämpstoit ning mitte üle süüa, sest see on maksa alafunktsiooni peamine põhjus.  Liigne toidukogus, eriti liigne valk, paneb maksale nii suure koormuse, et ta ei suuda enam kahjulikke aineid piisava efektiivsusega detoksifikeerida. Näiteks võib ka toidutalumatuse sümptoomide põhjus peituda hoopis ülekoormatud maksas – maks kaotab võime sobimatut toitu detoksifikeerida ja tekivadki probleemid. Samas võib esineda olukord, kus toidutalumatuse test näitab mõne toidu suhtes talumatust, aga sümptoomid ei avaldu, kuna maks on tugev ja tuleb oma ülesannetega hästi toime.

Detoxi menüü

Detoxi kuur võiks kesta nädal või kaks. Maksategevuse toetamiseks tuleks sel perioodil süüa peamiselt taimset toitu, erandina võiks loomsena tarbida muna ja kala, aga liha ja piimatooted peaksid selleks ajaks välja jääma. Köögi- ja puuviljadest tuleks eelistada tsitruselisi (välja arvatud greip, mis pigem takistab puhastust) ja marju, eriti mustikaid, virsikuid, arbuusi, punast sibulat, küüslauku, ingverit, pipralisi, porgandit, magusat kartulit,  artišokki, avokaadot,  peeti, spinatit, tomatit  ja erinevaid kapsalisi (eriti brokkoli t ja sparglit, toore lillkapsa tarbimist peaksid vältima kilpnäärme probleemidega inimesed). Kindlasti tuleks tarbida ka röstimata pähkleid (eriti kreeka pähkleid) ja seemneid (väga head on tilli- ja köömneseemned). Röstimine annab neile küll tugevama maitse, kuid sel moel töötlemisega kaovad pooled kasulikud toitained. Tarbida võiks ka rohkelt värsket rohelist kraami, et saada piisavalt foolhapet ja B-grupi vitamiine. Väga oluline on tarbida ka täisteraviljadest tooteid. Maitseainetest võiks rohkelt kasutada Cayenne`i pipart ja kurkumit.  Ja nagu ikka tuleks tarbida piisavas koguses puhast vett. Söögikordi võiks päevas olla palju, aga sealjuures peaksid kogused jääma väikseks ning õhtusöök võiks olla eriti kerge.

Kohe aga ilusaks ja terveks ei saa, sest mürgid hakkavad kuuri ajal ka naha kaudu väljuma ja see tekitab näonahale mõningaid punne.  See periood tasub siiski välja kannatada, sest peale kuuri muutub palju-  on kergem ja parem olla, seedimine kiireneb ning ka näonahk lööb särama ja su isiklik koristaja tänab sind.