1. Pane iga päev tähele väikesi meeldivaid hetki ja keskendu neile kõigi meeltega. Olgu see enese väljasirutamine voodis, jalutuskäik, hommikune dušš või mõni muu hetk. Mis tunne on kehaliikmetes? Milliseid maitseid tajud? Millised on helid sinu ümber? 

2. Tee komplimente nii teistele kui ka endale. Siiralt positiivsete tähelepanekute väljaütlemine vallandab ajus keemilise reaktsiooni, mis parandab märgatavalt enesetunnet nii komplimendi saajal kui ka edastajal. Ka iseenda tunnustamisest on alati kasu, sest oled ühtaegu positiivse tagasiside andja ja saaja rollis.

3. Ole egoist. Hoolitse iseenda eest, hellitades nii oma keha kui ka vaimu. Väljenda julgelt oma soove ja vajadusi, selle asemel et neid alla suruda. Eluterve ego tähendab iseendast ja teistest lugupidamist ning ühe olulise kasutegurina aitab see ennetada ühe äärmiselt häiriva tunde – kadeduse – ülemäärast kogemist. 

4. Armasta ja võta aega lähedaste inimestega koos olemiseks. Sügavad tunded ja lähedastega jagatud kogemused on õnnelik olemises määravad ning siin kehtib reegel “pigem rohkem kui vähem”. Spontaansed ettevõtmised ja õhtusöögid pereringis või parimate sõpradega, partneri embuses filmi vaatamine jne. Loomulikult ei saa üle ega ümber rahuldustpakkuvast seksuaalelust.

5. Ole uudishimulik. Märka oma harjumuspärases keskkonnas uusi detaile, loe iga päev millegi põneva kohta, ole avatud uutele tutvustele – hoia tundlad püsti. Uutele kogemustele avatud inimesed on õnnelikumad. 

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta mainumbris.

Jaga
Kommentaarid