Kuidas sai teist pruutpaar?

Deepak: Ma tulin Delhist Tallinna elama varases teismeeas ja me sattusime Maarja-Liisaga samasse tutvusringkonda. Kui olime viis-kuus aastat koos olnud, leppisime kokku, et kui me kümme aastat vastu peame, teeme ka pulmad ära.

Maarja-Liisa: Ja kui kümme aastat hakkas täis saama, muutus Deepaki käitumine järjest imelikumaks. Ühel romantilisel 2014. aasta veebruari õhtusöögil laskus ta põlvele ja palus mind naiseks. Poolteist aastat hiljem pidasime juulikuus imeilusad pulmad.

Kas teadsite algusest peale, et soovite kaasaegset linnapulma?

Maarja-Liisa: Tegelikult alustasime peokoha otsinguid Tallinna lähedal asuvatest mõisatest ja lossidest, aga peagi mõistsime, et see ei ole meie jaoks. Mitmes kohas oleksid peosaalid jäänud saja külalise jaoks liiga väikeseks ja me ei soovinud pidu mitme ruumi vahel lahku lüüa. Tahtsime, et kõik püsiksid koos: et saaks ühes ja samas ruumis einestada, bändi kuulata, tantsu lüüa ja mängudes osaleda. Ka ööbimist oli nõnda paljudele inimestele keeruline ühest ja samast kohast leida. Samuti toidu ja teeninduse kvaliteet pani nii mõneski kohas muretsema.

Millega Swissôtel teid ära võlus?

Deepak: Meie suhtes oldi esimesest kohtumisest alates väga sõbralikud ja koostööaltid. Tunnistan ausalt, et olen väga nõudlik klient, ja mulle meeldis, et Swissôtel ei kartnud võtta vastutust meie soovide ees. Ka kvaliteedi ja hinna suhe oli väga hästi paigas.

Maarja-Liisa: Swissôteli pakkumine oli viietärnihotelli kohta tõesti üllatavalt mõistlik. Meil otseselt pulmakorraldajat ka ei olnud, sest see tundus algusest peale liiga kulukas, samas pakkus Swissôtel meile abi Pulma ABC pulmakorraldaja Olga Simsoni näol. Tema käest saime palju häid soovitusi, mille peale poleks ise osanud tullagi. Lisaks hoidis ta silma peal, et kõik saalikaunistused saaksid pulmapäeval paika, ja aitas paljuga, mida pruutpaar näiteks viimasel hetkel ise teha ei jõuaks.

Kas külaliste kooshoidmine sai võimalikuks?

Maarja-Liisa: Täiesti! Meie kasutuses oli Swissôteli 6. korrusel asuv ballisaal, kuhu mahtusime kõik ovaalsete laudade taha istuma, keskele jäi suur tantsuplats ja selle ette lava bändile. Ka kogu ülejäänud korrus oli segamatult meie päralt. Swissôteli ballisaalil on väga hea omadus kohanduda seinu liigutades just nii suureks või väikeseks, et saal oleks vastavalt inimeste arvule paras.

Deepak: Kui seda ballisaali esmalt külastasime, laius meie ees küll suur ametliku ilmega konverentsisaal ja ma ehmatasin üsna ära.

Maarja-Liisa: Koheselt tutvustati meile aga mitmeid häid ideid, kuidas kangad lakke riputada ja saal hubaseks muuta. Nii hakkas minulgi pilt silme ees jooksma ja lõpptulemusega saime mõlemad väga rahule jääda. Space Productionsi abil muutus ballisaal erinevate kangaste, suurte lavaesiste lillevaaside ja lühtritega väga väljapeetuks, Elisabet Aias tegi suurepärased lilleseaded ning luksuslike laudlinade, toolikatete, serviisi ja kõige muu vajaliku eest hoolitses Swissôtel.

Kui kaua võttis pulmapeo planeerimine aega?

Maarja-Liisa: Mõned kuud kindlasti. Väga palju aega kulus meil tegelikult toidu valimisele. Swissôtel pakub võimalust degusteerida kogu menüüd, mis nad pulmapeol pakuvad. Ja kuna meie oleme toidu suhtes eriti nõudlikud ja pidime arvestama ka Indiast ning teistest välisriikidest pärit külaliste erinevate toidueelistustega, esitasime Swissôtelile päris korraliku väljakutse, millega nad said aga suurepäraselt hakkama.

Deepak: Paindlikkus oligi see märk, millega Swissôtel meie südame võitis. Meile oli ka maitsvate vegan- ja gluteenivabade roogade olemasolu väga tähtis, et kõikide külaliste soovidele vastu tulla.

Kuidas pulmalaud välja nägi?

Maarja-Liisa: Toidud olid väga elegantselt serveeritud ballisaali eesruumis bufee-stiilis ja kohal olid ka kokad, kes selgitasid külalistele erinevate roogade koostist ning aitasid toitu taldrikule tõsta.

Deepak: Me valisime modernse Euroopa köögi, mis suudaks vastu tulla ka kõige nõudlikumale maitsele. Magustoitudest igatsen ma tiramisut siiamaani – see oli lihtsalt ülihea! Ise mõtlesime välja aga spinati kanaga, mida meile ka tehti ja mis õnnestus samuti.

Maarja-Liisa: Lisaks oli kohal palju kelnereid, kes täitsid pidevalt külaliste veiniklaase. Swissôtel pakkus ballisaalis ka baari võimalust, et tulla vastu erinevatele joogisoovidele. Kogu teenindus oli väga professionaalne.

Mis seisis teie pulma päevakavas?

Maarja-Liisa: Me tulime juba hommikul hotelli, kus meid ootas imelise vaatega sviit. Sättisime end toas juuksuri ja meikari abil valmis. Siis läksime Pikakari randa pildistama ja sealt edasi Luscher & Matiesen Veinimuuseumi privaatsele vanalinna vaateplatvormile registreerimisele.

Deepak: Saime kaugetele külalistele tutvustada nii vanalinna kui ka modernset Tallinna. Pärast registreerimist viis Hop-On Hop-Off punane kahekordne buss külalised väikesele linnatuurile ja meie saime neid Swissôteli ballisaali saabumisel juba tervitada. Meeleolukas pidu kestis südaööni.

Maarja-Liisa: Lisaks tegi Swissôtel meie külalistele erihinna majutuseks. Kõik, kes soovisid, said omale toa ette broneerida ja öö saabudes vaid liftiga magama sõita. Järgmisel hommikul toodi hommikusöök meile sviiti, lisaks oli meie paketis ka spaa külastamise võimalus ja saime nautida oma rahulikku pikka hommikut hilise check-out´ini.

Milline oli külaliste tagasiside moodsale linnapulmale?

Deepak: Kõigile väga meeldis, et kõik oli sel päeval imehästi organiseeritud, lisaks suutis meie pulmaisa Mikk Merekivi suurepäraselt hakkama saada kakskeelse pulma juhtimisega! Kaugelt kohale lennanud külalistele sobis ideaalselt ka Swissôteli suurepärane asukoht.

Maarja-Liisa: Ka kohalikel Tallinna inimestel oli mugav tulla otse kodust või ilusalongist linnapulma – pealegi on pulmapäev niigi tegus ja pikk sõit pulmapaika võib osutuda väsitavaks.

Kuidas te ise oma pulmapäevaga rahule jäite?

Deepak: Me oleme arutanud küll omavahel, et kas oleksime võinud midagi teistmoodi teha, aga pole suutnud tänaseni millegi peale tulla! Ahjaa, ainult meie nooruke videomees teatas pulma hommikul kell kaheksa, et ta on haigestunud ega tule – seda võib nimetada ainukeseks apsakaks.

Maarja-Liisa: Nüüd meil pulmavideot küll praktiliselt pole, ent õnneks meie fotograaf Sandra Palm tegi nii ägedaid pilte, et väga vahet pole ka! Tegelikult läks kõik kakssada protsenti hästi ja me saame oma pulmadega väga rahule jääda.

Jaga
Kommentaarid