Mis on sinu nooruslikkuse saladus?

Ma arvan, et ma ei ole suureks kasvanud. Olen enda silmis nii umbes 18–25aastane plika. Olen oma käitumiselt ja ellusuhtumiselt jäänud samaks, see ongi kogu asja iva. Ma ei ole endale füüsiliselt allahindlust teinud.

Kas tead, kust see tuleb?

Kui olin hästi noor ja mu ema oli ehk nelikümmend ning kui keegi pakkus välja mingi laheda idee või küsis, miks ta keemilised lokid pähe tegi, oli vastus alati: „No vaata, kui vana ma olen!“ See ajas mind marru. Kui tahtsin midagi kihvti teha või teistmoodi välja näha, ütles tädi: „Vaata peeglisse! Sa oled selleks liiga vana.“ Võib-olla alateadvuses otsustasin, et mina ei saa kunagi vanaks. Seni kuni mul on energiat, füüsilist jõudu, tahtejõudu ja sära silmis, käitungi nii, nagu ise tahan! Aastad ei loe, pean jääma krapsakaks.

Kuidas püsida noor, mitte üksnes nooruslik?

Sa pead ajaga kaasa minema, maailma asjadega kursis olema, huvi tundma. Ei saa tõmbuda nurka ja öelda: „Mis nüüd mina! See selfi-nuti-vuti maailm pole mulle.“ Vastupidi – sa pead kogu aeg hästi uudishimulik olema, see hoiab erksana.

Mida vanemaks inimesed saavad, seda vähem viitsivad end sättida. Ega ma ise ka vahel ei viitsi, aga ikka võtan ennast kokku. See annab hoopis teise enesetunde. Panen popid riided selga ja pisut särtsakama huulepulga suule, öelgu teised, mis tahavad. Kui keegi enda eest hoolitseb, ei tohiks näpuga näidata ega öelda, et edvistab, vaat kus mõttetu. Eestis on ju kõik „mõttetu“, aga kui sinu jaoks see pole mõttetu, siis anna tuld!

Loe edasi Anne & Stiili Ajatu Ilu erist, mille leiad aprilli ajakirja vahelt!

Jaga
Kommentaarid