• 200 g rosinaid
  • 100 g kuivatatud jõhvikaid
  • 150 g kuivatatud kirsse
  • 1 dl tumedat rummi
  • 200 g toasooja võid
  • 180 g rafineerimata roosuhkrut
  • 4 muna
  • 1 apelsini riivitud koor ja mahl
  • 200 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola

Peale:

  • 500 g martsipani
  • 3 sl aprikoosi- või hapukat õunamoosi
  • 1 muna

Sega kuivatatud puuviljad ja marjad rummiga ning jäta ööks maitsestuma. Vahusta või ja suhkur ning lisa ükshaaval munad. Lisa riivitud apelsinikoor ja -mahl. Vala juurde soola ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega. Kurna kuivatatud puuviljad, lisa tainale ja sega korralikult läbi. Vala pool tainast küpsetuspaberiga kaetud 25 cm läbimõõduga vormi. Jaga martsipan kolmeks võrdseks tükiks ja rulli üks neist kahe küpsetuspaberilehe vahel koogivormi suuruseks kettaks. Aseta see vormi ja vala peale ülejäänud tainas. Küpseta 150 kraadi juures ahju keskosas 2 tundi. Kui tund on möödunud, kata kook fooliumiga, et see pealt liialt ei tumeneks. Jahuta kooki vormis 15 minutit, seejärel tõsta välja jahtuma.

Kata jahtunud kook moosiga. Rulli koogisuurune ketas ka teisest martsipanitükist ning aseta koogile. Soovi korral vormi äär kergelt laineliseks. Viimasest martsipanitükist veereta 12 ühesuurust palli. Pintselda kooki pealt kergelt lahtiklopitud munaga, kaunista martsipanipallidega ja pintselda neidki õrnalt munaga. Pruunista ahju grillelemendi all 200 kraadi juures kergelt kuni 1 minuti jooksul ja serveeri.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta märtsinumbris.