Just selline on Lillekülas, täpsemalt Linnukülas (mille nimi tuleb ümbruskonna tiivuliste nimedega tänavate järgi) end sisse seadnud kodune restoran. Lausa kodurestoran, sest söögikoha omanikud elavad ise maja teisel korrusel.

Väljast meenutab Linnuküla resto veidi Umamit – samasugune eestiaegne maja suures rohelises aias. Õunapuud õitsevad, kokapeenral kasvab tooraine ja terrassiehitus on meie külaskäigu ajal lõpusirgel, nii et edaspidi saab ka värskes õhus sulnilt aega veeta.

Ees ootavad head üllatused. Kuigi kodurestoran, ei pakuta Linnuküla restos kaugeltki kartulit-kastet, vaid ikka profikoka koostatud menüüd. Eelroogadeks valitud hirvetartar (5.50) ja siia-smørrebrød (ehk suur võileib, 9.-) näevad imelised välja ning maitse ei jää välimusele kübetki alla. Etteruttavalt hindame need söögikorra lemmikuteks üleüldse.

Pearoogade puhul võluvad pardi (14.-) põldmarjalisand ja kuupakkumisena menüüs olevaid spinati-ricottaravioole (6.-) täiendav suitsujuustukaste, mis muidu klassikalised road äratuntavalt linnukülalikuks muudavad. Magustoitudest proovime Vaarikaid (4.50), mis on Brita koogi sarnane dessert, karge ja kerge.

Teenindajatüdrukud on püüdlikud ja maja õhkkond pererestoraniks igati paslik, isegi mängutuba on noortele klientidele sisustatud. Kui mõned väiksemad viperused välja arvata, on kõik lihtne, kena ja maitsev – igati põhjust edaspidigi sisse astuda.

Nõmme tee 20, Tallinn

Jaga
Kommentaarid