Paljud teadjamad inimesed on seda sõna varemgi kuulnud ning valivad oma ostukorvi seetõttu just täisteraleiva. See on hea valik, kuid kahjuks saab näiteks kahest viilust leivast kokku heal juhul vaid 6 grammi kiudaineid, mis pole kindlasti piisav. Ka üks puuvili päevas ei aita siinkohal hädast välja. Selleks, et päevast kiudainete kogust täis saada on vaja neid teadlikult oma menüüsse tuua.

Päevanorm nädalaga

Inimesed, kelle menüü on üksluine ja juhuslik saavad päevaks vajaliku koguse (30 grammi) kiudaineid kätte kahjuks alles nädala jooksul. Kuna keha on pidevas kiudainete defitsiidis tõuseb süües ka meie veresuhkur liialt kiiresti liialt kõrgele, mis muuhulgas tähendab automaatselt erinevaid isusid ja kaalutõusu ning ka seedimine läheb nässu. Tihti seisab edukas kaalulangus just kiudainete puuduse taga. Aga kiudained tulevad appi ka liigse kolesteroolitaseme langetamises. Nimelt on mõned lahustuvad kiudained võimelised alandama kolesteroolitaset, aidates maksa kaudu eritatud liigset kolesterooli kehast välja viia ning takistades selle tagasiimendumist.

Kuigi söömine peaks eelkõige olema üks loominguline ja naudinguid pakkuv tegevus, siis aeg ajalt on siiski kasulik oma menüüle väike inventuur teha ja lisaks juba tavapärastele kaloritele, süsivesikutele, valkudele ja rasvadele võiks silma peal hoida ka kiudainetel. Nagu näha, see tasub ennast ära. Seniks, kuniks sa alles teed tutvust kiudainete allikatega ning neid oma menüüs kokku loed või  lausa veerid, soovitan kasutada toidulisandid BodyDrain.  See on saadaval kõikides apteekides, kuid kõige parema hinnaga saad selle SIIT!