(neljale)

  • 0,5 kg räimefileed
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 70 g hakitud porrut
  • värsket tilli
  • 1,5 dl rukkijahu
  • 1–2 muna
  • soola, pipart
  • võid ja õli praadimiseks

Kuumuta pannil porrut ja küüslauku paar minutit väheses õlis. Lao pooled räimefileedest küpsetuspaberile, nahk allpool. Maitsesta ja tõsta peale porru-küüslaugusegu ning viska sekka mõni tillioks. Laota peale teine osa fileedest, jättes nahaosa seekord peale. Vajuta räimepooled kergelt kokku ja kasta munasegusse. Seejärel keeruta rukkijahus. Prae räimepihvid pannil või ja õli segus kuldpruuniks.

Juurde sobib maitsestamata jogurtist kaste, mis maitsestatud soola, tilli, vähese sinepi ja mädarõikaga. I-le täpiks lisa sortsuke head külmpressõli.

Salat:

  • 250 g punast kapsast
  • 2 porgandit
  • 50 g porrut
  • 50 g suvikõrvitsat
  • paprikat
  • peedilehti või rukolat
  • Kaste:
  • 4 sl külmpressitud oliivi- või rapsiõli
  • 2 sl sidrunimahla
  • 1 tl mett
  • soola-pipart

Riivi või haki kõik koostisained peale peedilehtede või rukola. Sega kokku kaste ja vala köögiviljadele. Lase 10 minutit marineeruda. Lõpuks sega hulka salatilehed ja serveeri.

Tihti alahinnatud räim ja teised väiksemad Läänemere kalad nagu tint ja rääbis on olulised oomega-3-rasvhapete varude täiendajad. Oma suuruse ja eluea tõttu on nad sageli puhtamad kui mere- ja kasvandusekalad.

Söö iga päev värvilisi salateid ja eri värvi marju-puuvilju – taimsed pigmendid parandavad tervist ja vastupidavust ning neid nimetatakse ka vähivastaseks kokteiliks.

Täismahus artikkel ilmus esmakordseltt Anne & Stiili 2014. aasta aprillinumbris.

Jaga
Kommentaarid