• 800 ml maitsestamata jogurtit
  • 4 sl mett
  • 150 g külmutatud ja sulatatud astelpajumarju
  • 0,5 tl jahvatatud kardemoni
  • näpuotsaga kaneeli
  • metspähkleid

Vooderda tihe sõel marliga ja täida jogurtiga. Aseta sõela alla kauss ning jäta vähemalt 12 tunniks külmkappi nõrguma.

Kummuta nõrutatud jogurt kaussi. Suru kuni pool astelpajumarjade kogusest läbi sõela ja sega saadud püree meega. Klopi segu jogurti hulka ja lisa maitseained. Vala serveerimisnõudesse ja hoia pakkumiseni külmkapis. Enne lauale viimist vala peale ülejäänud astelpajumarjad ning purustatud metspähklid.

Hapendatud piimatooted kindlustavad meid heade bakteritega ja on kõhule sõbralikud. Tarbida võiks piimatooteid aga mõõdukalt – üks kord päevas on piisav.

Astelpajumarjad on rikkad C-vitamiini poolest, mis kevadisel ajal jõudu annab ning külmetushaigusi vältida aitab.

Täismahus artikkel ilmus esmakordseltt Anne & Stiili 2014. aasta aprillinumbris.

Jaga
Kommentaarid