Kõige sagedamini on naistel probleeme naha, küünte ja juustega. Sellel on väga lihtne selgitus. Nimelt on meie organism üles ehitatud nii, et alatoitumise korral  saavad need kahjuks toitaineid kõige viimasena. Siinkohal pole mõeldud alatoitumist kaloraaži, vaid eelkõige vajalike ainete poolest, mis on tänapäevase lääneliku toitumisstiili puhul üsna tavaline nähtus. Sellepärast juhtubki tihti, et juuksed pole piisavalt kohevad, küüned tugevad ja nahk nii elastne kui vaja.

Võib öelda, et juustele on vaja natuke kõike. Enamjaolt koosnevad meie kiharad valkudest (70−80%) ja see on ka võtmesõna, kui soovitakse lopsakaid ja terveid juukseid. Organism ei suuda toota terveid juukseid ilma valguta. Teine oluline toitaine on vesi. Seda on juustes 10−15%. Kui organism ei saa piisavalt vett, siis on ka juuksed kuivad, haprad ning katkised. Optimaalne kogus vett on 30 ml iga keha kilogrammi kohta. Siia alla võib arvestada ka toiduga saadava vee.  Kohvijoojatel tasuks siia juurde arvestada iga tassi kohta veel kaks lisaklaasi.

Kuigi mineraalainete kogus juuksekarvas on minimaalne − vaid 0,06−0,6% −, on nende tähtsus märkimisväärne. Need, kes kardavad halle juukseid, peaksid tarbima mangaanirikkaid  toite nagu pähklid, täisteratooted, rohelised lehtköögiviljad, herned, peet ja munakollased. See on mineraal, mis osaleb juuksepigmendi moodustamises. Selleks, et pigmendi moodustamine oleks kvaliteetne, võiks tarbida ka foolhapet, B5-vitamiini, kaltsiumi ja kindlasti võtmetähtsusega vaske. Siis toimub kogu protsess nii nagu vaja.

Juuste pehmuse ja elastsuse koha pealt on oluline selline aine nagu hüaliin. See kaitseb neid murdumise ja katkemise eest.

Süsivesikud tagavad juuste elastsuse. Head allikad on näiteks täisteraviljatooted, kinoa, värske kartul, puuviljad ja marjad.

Kõik vajalikud toitained juustele sobivates vahekordades annab New Nordicu toidulisand Hair Volume. See on saadaval kõikides apteekides ja veebipoes, mille leiad SIIT!