Eelmisest aastast peale tegeleb ta blogimisega. Lehel Elu24 kajastas ta oma pöörast aastat bikiinifitnessi maailmas, mis lõppes osalemisega Bikini Fitness MM-il. Käesolev blogi on loodud selleks, et anda jõudu liikuda tihedas elutempos aina tervislikuma ja aktiivsema elu suunas. Evelin kirjutab igal nädalal oma püüdlustest kaunima ja parema vormi nimel, jagab näpunäiteid liikumisest ja toitumisest. „Loodan, et saate iga nädal minu kirjutistest kas või mõne väikse mõtte, mis aitaks teil oma elu tervislikumaks muutma. Hea vorm olu seejuures boonuseks!“ ütleb Evelin ise.

Hei sõbrad blogilugejad! Aeg lendab linnutiivul, märkamatult läheneb maikuu lõpp ja suvi on absoluutselt ukse ees. Tegelikult on sellest isegi kahju, sest mai on tavaliselt üks mu lemmikuid, aga kevadist looduse tärkamist ja soojuse saabumist on sellel aastal olnud eriti raske märgata. Eks põhjuseks on olnud ülikiire elutempo, aga ka meie veidikene pikale veninud igavene talv. Seega möödusid minu eelmise nädala päevad töö ja kooli vahet joostes, ikka ka sportides ning korraks sai ka punasele vaibale astutud.

Ilmad on aga läinud nüüd tõesti kevadiselt soojaks ja kogu see valgus ja tärkav rohelus süstib meisse kõigisse enam energiat. Loodetavasti olete kõik valmis sooja suvesse astuma.

Võin tunnistada, et pingutused parema enesetunde ja kaunima vormi suunas edenevad mul täitsa kenasti. Mõnus kerge menüü ja piisav liikumine aitavad mu eesmärkidele kenasti kaasa ja arvan, et võin suve saabudes oma vormiga igati rahul olla.

Nagu juba mõni aeg tagasi kirjutasin, siis liitsin oma menüüsse mõnusad tervislikud smuutid ning ka praegu alustan tihti tegusat päeva just mõne eriti värskendava ja vitamiinirohke smuutiga. Minu kõht tunneb kohe ära, kas toit mulle sobib või mitte, ja siiani olen smuutidest saanud küll kogu päeva esimeseks pooleks korraliku energialaengu ja super enesetunde. Tihti on mul mõni smuuti ka kaasa tehtud, mida nälja korral ruttu manustada saan. Ja endiselt on minu smuuti alati veidi roheline, sest lisan iga kord spinatit või rukolat ja kindlasti mõne spirulinatableti. Maitse on hea ja samas on kooslus ülitervislik ja iga mu keharakk on õnnelik, seda ma lausa tunnen. Kõrvaltvaatajate pilgud jätan tähelepanuta või suhtun kommentaaridesse mõistvalt või huumoriga. See on nii armas, kuidas mu sõbrad-kolleegid minu smuutit vaadates näo krimpsu ajavad… kuid proovides kohe oma meelt muudavad! Jätkuvalt soovitan ka teil järele proovida!

Veidi olen aga patustanud ka. Nimelt on mul olnud eriti pingutusterohked nädalad – tuleb teha viimane spurt koolis, esitada ajamahukaid töid ning teha eksameid. Kui tavapäraselt olen suhkru tarbimisest loobunud, siis eelmisel nädalal tundsin küll mitmeid kordi, et vajan just veidi magusat, et jaksaks mõelda ja keskenduda. Ette seda aga endale ei heida, sest eksamiperiood on varsti läbi ja küll siis kõik liigse taas ära kulutan. Kõike korraga ei saa ja keha peab kuulama, seega hetkel on prioriteet number üks kooliasjad lõpule viia. Siiski võtan seda kui ajutist olukorda. Kõige olulisem on oma eesmärkidele kindlaks jääda ja väikesed erandid peavad tõesti selleks ka jääma.

Trenni teen endiselt. Hommikust trepijooksu ka. Trepijooks on tõeliselt naljakas – ka sellel nädalal alustasin mitmel hommikul päeva kuue paiku sellega, et läksin trepikotta ja sammusin 10 ringi treppidel. Aega läheb umbes 20 minutit ning leian, et see on minu viimase aja üks nutikamaid trenniavastusi. Kiire ja tõhus, sest 20 minutiga läbin justkui intervalltreeningu – tempokalt kuuendale korrusele ja siis jälle alla ning nii 10 korda järjest, pulss käib üles ja alla. Süda saab korraliku treeningu ja lausa tunnen, kuidas rasv põleb! Nahk saab korralikult kuumaks, higi voolama ning see on ehe tõestus, et ainevahetus saab tõhusalt aktiveeritud. Siis hüppan külma duši alla, seejärel kiire hommikusöök ning sätingi end kontorivalmis ja tuiskan tööle. Täiuslik start päevale! Arvan, et kui juba alustame hommikut tegusalt ning eesmärgipäraselt, siis saab kogu päev olema täis positiivsust ja energiat. Proovi ise järele ja sa ei kahetse!

Aga eelmisel nädalal andsin kehale ka puhkust – kui ikka aega nii napib ja lisaks tööle on vaja õppida, siis kahjuks trenn küll veidi kannatas. Kuid endale teadlikult veidi puhkust anda ei ole patt, lihtsalt kohe võimalusel taastan trennirütmi ja plaanin nädalalõpul kõik tegemata trennitunnid piisava liikumisega vabas õhus tagasi teha.

Trennis kohtusin meie heade blogitegelastega, kelleks on "Hooaja" saatejuht Aveli ja moedisainer Tim Bluz. Tegime koos ühe mõnusa toniseeriva ja samas lõbusa treeningu. Nagu varemalt rääkinud olen, siis sai Avelile kokku pandud kogu keha trimmiv kiire jõusaalitreening ja sellel nädalal tegime seda kolmekesi koos. Vaata sellest lühiklippi ka peatselt ilmuvast videoloost ja proovi ise järele! Loodan, et sarnaselt eelmisele nädalale tundsid nii Tim kui Aveli järgmisel päeval veidigi trenni tulemust oma lihastes… Eelmise trenni järel soovis Aveli igal juhul mitmel päeval lausa appi karjuda. No see kommentaar tegi mulle ikka kõvasti rõõmu ja muige näole.

Aga sellel korral lubasin rääkida, kuidas möödus minu dieettoidu degusteerimine kohvikus ISU. On see siis söödav või mitte? Kui olete kursis minu varasemate postitustega, siis ehk mäletate, kuidas sattusin peale trenni Pirita My Fitnessi allkorrusele kohvikusse ISU, mis asub Pirita keskuses. See on üks üliarmas koht, kust alati tuleb nii isuäratavat lõhna. Ahjust väljuvad üksteise järel sellised küpsetised, et ka kõige tugevama tahtejõuga inimesel on kiusatusele ikka väga raske vastu panna. Satun sinna kohvikusse tihti ja tellin ühe või paar americanot väikse piimaga, kas enne või pärast trenni, ja naudin seda imelist lõhna.

Ühel päeval tekkis minus aga kohvitades metsik raev! Miks mina ei saa seda kringlit, saiakest või hoopis torti süüa!!!!???? Ja läksin otse leti ette ja sain tuttavaks kohviku perenaise Ingritiga. Ingrit on selle kohviku süda ja hing, kes kokkab ja küpsetab seal igapäevaselt. Abiks tütreke Bellinda ja vahel ka perepoeg. See kohvik on lugu ühe naise eluunistuse täitumisest, sellest, kuidas peale pikka ja edukat karjääri kinnisvaras kokakooli mindi ja oma kohvik pool aastat tagasi avati.

Minul tekkis aga kohe mõte – miks mitte pakkuda menüüsse ka mõnd minu dieettoitu? Olin ju terve eelmise aasta dieedil, valmistudes MM-iks... Pidin olema äärmiselt taibukas ning nii lõingi enda jaoks mitmeid retsepte, mis on võimalikult madala kalorsusega, kuid siiski maitsvad ja toitvad. Nii tekkiski mõte koostööks. Istusime Ingritiga maha ja pakkusin välja mõned toidud, mida veidi kohendasime, ja dieetmenüü saigi valmis. Oli vaja veel ainult ära proovida!

Peale jõusaalitreeningut oli nii minul kui Timil ja Avelil nälg ning kui enamasti pean ruttu koju sööma jõudma või kaasavõetud toidu järgi haarama, siis seekord läksime kõik koos Pirita keskuse kohvikusse ISU.

Esimeseks käiguks oli minu tervisesmuuti. No kui see smuutikann lauale toodi – te oleksite võinud mu külaliste nägusid näha… Kannutäis helepruuni ja rohelise segust jooki tekitas küll nii Timil kui Avelil kõhedust ning meie kohvikuperenaine ja superkokk Ingrit tahtis kohe kannu laualt viia ja midagi atraktiivsemat tuua. Minu vastus oli aga selge, kindel ja julm EI!!! Kõik olgu aus. Ei mingeid trikke, vaid ehe tervisetoit. Niisiis kallasime klaasid täis ja üllatus-üllatus, kõik joodi ära. Minu banaani-vaarika-spinati-spirulinasmuuti kadus kannust nagu imeväel.

Teise käiguna sõime rukki- ja täisterakaerahelvestest hommikuputru munavalge, kaneeli ja maasikatega. No see viis peaaegu keele alla. Nii tervislik, kõhtu täitev, kuid samas ka mõnusalt maitsev. Kuna pudrus on lisaks helvestele ja marjadele ka munavalge, siis saab keha siit kõike vajalikku – nii valku kui süsivesikut ning kes vajab enam rasva, saab oma maitse järgi ka võid või kookosrasva lisada.

Siis järgnes kaalulangetaja Caesari salat. Selle tegi täiuslikuks täiesti patuvaba kaste, mille retsepti töötasin välja karmil dieediperioodil. See Caesar maitses meile kõigile!

Ja lõpetuseks, uskuge või mitte, sõime minu dieetkooki. Valmistatud sellel korral maitsestamata jogurtist ja mangopüreest täisterakaerahelvestest kookosõli põhjal. No viis täiesti keele alla!

Millised olid degusteerijate muljed, saate näha videolõigu vahendusel, kuid teate, kõht sai meil kõigil täis ja tuju oli ülihea. Nii hea oli süüa mitmekesiselt, toitu nautides ning samal ajal igasugu süümepiinadest vabana. Minge proovige ise järele! Minu pikkadel Pirita jalutuskäikudel saab nüüd küll olema eriti tore motivatsioon – miks mitte kõndida kesklinnast ilusa ilmaga Piritale sööma, ilma igasuguse mureta toidust saadavate kalorite pärast!

Täiendame kohviku ISU saleneja menüüd õigepea veelgi. Paneme kirja kalorsuse ja toitainesisalduse. Lisaks hakkame avaldama tervislikke retsepte, mida vajadusel kodus ise valmistada saate.

Ja selleks korraks ongi kõik! Millest järgmine nädal kirjutan, jäägu see kord üllatuseks! Kui sul on mulle küsimusi, siis kirjuta kommentaaridesse!