Asusin koos pojaga teele, igati mõnus vaheldus igapäevarutiinile. Uurisime koos kodulehte ja saime teada, et Estonia Spa juured ulatuvad aastasse 1890, kui Pärnus avati esimene ravikuurorti hoone. Just siis hakati pakkuma mudaravi, mitmeid mineraal- ja rabavanne ning tehti ka elektriravi. KOKO arhidektid on teinud tänuväärt tööd: loodusest, rahvuslikest traditsioonidest ja käsitööst inspireeritud  spaa ruumid on kujundatud nii, et tunned end nagu kodus ja samas luksusest hellitatult. Poeg Richard kiitis heaks veekeskuse basseini suuruse ja mullivannid ning põnevad saunatüübid. Suitsusaunast sai hüpata otse terrassil asuvasse mullivanni!

Kogu see koha ilu kruvis ootusi hoolduste suhtes üles. Mõtlesin endamisi, huvitav mis massaaživõtteid kasutab kosmeetik, kas idamaiseid või klassikalise prantsuse koolkonna omi? Eestlastel ju ometi pole klassikalist massaažikultuuri olemas, millest joonduda. Sain jällegi imestuse osaliseks, kui selgus, et vanad eestlased on kasutanud massaaži ehk soonetasumist läbi aegade. Pärast pikka päeva põllul lasti enda peal tammuda ja lihaseid läbi mudida. Eks vihtleminegi on omal moel teraapia, millega vanad eestlased kokku puutusid. Usutakse, et nii kase kui kadaka vägi seisneb nende energiaid puhastavas toimes.

Näohoolitsus "Metsik roos"

Hoolistuse nimetus tuletas mulle meelde üht kunagist teleseriaali ja tõi naeratuse näole. Kui nüüd sama kirgliku ja kauni näo saaks kui kangelannal, mõtlesin endamisi. Kosmeetik  Merle osavad käed alustasid hoolitsust massaažiga läbi rätiku, lümfiringe elavdamiseks. Mõnusalt sooja ja niiske rätikuga näonahka sisse mähkides valmistab ta naha ette puhastuseks. Meik eemaldatakse ja nahk toniseeritakse lilleveega, mis mõjub nagu sõõm kevadist metsaõhku. Seejärel tuleb mängu hoolitsuse peategelane: Haapsalu ravimuda-kama-kibuvitsamask. Merle selgitas, et muda noorendab ja taastab naha normaalse niiskuse. Kamas sisalduvad teraviljad on rikkad E-vitamiini sisalduse poolest, mis on nahka trimmiva ja kortse siluva toimega. Kibuvits ahendab, puhastab, niisutab ja uuendab vananenud nahka. Merle hoiatas maski aroomi eest, aga mulle see pigem meeldis – selline algupärane ja ehe magusa lõhnaga kamapuding. Peale maski eemaldamist premeeriti mu nahka veel saialillesalviga tehtud massaažiga. Saialillesalv takistab põletike teket ja soodustab naha pindmiste haavade paranemist ning on samuti hea tuttava lõhna ja kiirelt nahka sulanduva tekstuuriga. Lõpetuseks piserdas Merle näole kibuvitsa lillevett, mis täiustas kogu hooldust ja pani end tundma tõelise lillehaldjana.

Ravimuda ja kama head omadused on teada, aga tooksin veel välja meie „metsiku roosi“ tõelise võlutaime omadused. Metsik roos ehk kibuvits, mis kasvab laialdaselt Eestimaa rannikualadel, on tuntud ja ülemaailmaliselt kasutatud näohoolduse põhilise komponendina. Kibvits ahendab, puhastab, niisutab, virgutab, rahustab ja uuendab vananenud nahka, see loetelu jätkub lõputult. Lisaks on kibuvitsal armastuse- ja heaolutunnet loov mõju.

Võluvitsad ja roheline kuld: väepuu kehahoolitsus

Näohoolistusest õndsa ilmega läksin kehahoolitsuse kabinetti kosmeetik Helle hoolde. Eestimaine väepuu kehahoolitsus algab vihtumisega, mis äratab lümfiringe ja kiirendab vereringet. Viiskümmend varjundit Eesti moodi, muigasin endamisi ega saanud täpselt aru, mis mõju sellel nüüd minu kehale on. Siis hakkasin tajuma selle meditatiivse rütmi mõju kehale. Tundsin, kuidas keharakud ärkasid ja kerge kihelus naha all andis märku vereringe virgumisest. Vihtumisele järgnes tugev eestipärane soojendus-massaaž kanepi- ja porgandiõliga läbi linase riide. Helle selgitas toimeainete omadusi: porgand on tuntud beetakaroteeni ja B-vitamiini allikana, kanepiõli pehmendab ja niisutab nahka ning leevendab ka allergilisi nahareaktsioone. Peale massaaži kooriti koorimiskinnastega nahalt surnud naharakud ja puhastati sooja niiske rätikuga. Koorimiskindaga tehtud suured ja laiad liigutused tekitasid ülimalt mõnusa tunde nagu suur karu paitaks oma käppadega. Puhastatud nahk lausa hiilgas ja oli sametist pehmem. Hiljem basseinis ja saunas mõnuledes pelgasin, et kogu hea mõju saab maha pestud, aga kartsin asjata. Kanepi ja porgandijuure hea toime oli nii sügavuti nahka kinnistatud, et nahk püsis terve nädala ideaalselt hoolitsetuna.

Jaga
Kommentaarid