A. Armastus... Meie esimene ja viimane armastus on enesearmastus. Peame end aktsepteerima sellisena, nagu oleme – või kui me ei meeldi endale, siis armastama ennast piisavalt, et võtta ette muutumine. Sugulane Johann ütles kunagi: “Kui kaks inimest on täis veeklaasid ja nad teineteist armastavad, siis teiselt juurde saades voolab ta ju üle.” See tähendab, et kui armastad ennast piisavalt, oled tervik eneses, ja see, mis elus on veel lisaks, võib tekitada ülevoolavaid emotsioone. Mina voolan praegu täiega üle. Kõik see on otsustamise asi. Kui tunned, et miski elus ei tööta, astu samme selle muutmiseks.

B. Brasiilia jiu-jitsu, mida harrastan, on väga distsiplineeriv, egotuks tegev ala. See on võitlussport, kus minust pisemad, õblukesemad ja nunnumad inimesed võivad mu ära kägistada. Soovitan kõigil proovida.

C. California osariigis, kus asub pool mu peret, olen eri aegadel elanud kolm aastat. Veetsin seal olulise aja oma kujunemisest: elasin kohe pärast keskkooli kaks aastat Los Angeleses, tegin mitmesuguseid töid. Sinna minnes olin väga kinnine ja kompleksidega ning alguses oli ameerikalik suhtlus keeruline. Nüüd on mul seal palju sõpru ja hulk häid mälestusi. Kindlasti pesitsen Californias tulevikus jälle pikemalt!

D. Distsipliin. Palju räägitakse vabakutseliseks hakkamisest, vähem aga vastassuunal liikumisest tagasi palgatööle. Enamik inimesi on halvad juhid – ka enese juhid – ja paljudele sobibki, kui antakse tööülesanded ja tähtajad. Parem on olla hea töötaja kui kehv ettevõtja.

Olen nüüd üle aasta olnud täiskohaga reket, iga reede ja laupäeva ööl on esinemised ning muu aeg tuleb väärtuslikult ära kasutada, graafikus püsida.

Olen pidanud ka muid ameteid: õppisin helikujundust, helindasin seriaale, filme jms, siis töötasin aasta Wall Streetil Forexi pangas, paar aastat reklaamiagentuuris loovjuhi-copywriterina. Nüüd muusikale pühendununa on aeg minu jaoks väärtuslik ressurss, ma ei saa üheksast viieni teiste asju teha. Aega on vaja, et luua, stuudios käia, plaate ja kontserte korraldada... Looming nõuab inspiratsiooni, inspiratsioon on elu ise, ja kui sa ei ela, siis sul ei olegi millestki kirjutada.

E. Ei on ülioluline sõna. Ütleme seda liiga vähe, proovime olla positiivsed yes-manid: kõigele jah, kõik meeldib. Aga kui jääme oma põhimõtetele truuks, võime rahuliku südamega öelda ei – kui pakkumine on kehv, suhe või sõprus ei sobi, töökoht ei meeldi.

Jaga
Kommentaarid