Muusik Lenna Kuurmaa (31) on ehe näide sellest, et ka kuulsused on samasugused inimesed nagu kõik teisedki ja täiendavad aeg-ajalt oma oskusi. Lenna õpib Räpina aianduskoolis tekstiilkäsitöö erialal õmblemist, tikkimist, heegeldamist, silmuskudumist, kangastelgedel kudumist ja kõike muud vajalikku, et luua oma käsitööettevõte. “Mulle on käsitöö alati meeldinud ja ka mu vanaema oli õmbleja,” selgitab Lenna. “Ka aeg tundus enda arendamiseks ja uute oskuste omandamiseks õige. Eks aeg näitab, kuidas õpitut tulevikus rakendada. Praegu on väga põnev ja samas on nii palju veel ees!”

Käsitööd tehes naudib Lenna kõige enam selle rahustavat mõju: “Ühele tegevusele keskendumine on nagu meditatsioon, väga mõnus ja rahustav. Mõnel päeval tikime või heegeldame koolis kuus tundi jutti. Igaüks vaikselt nokitseb omaette.” Sessid toimuvad Räpinas iga poolteise kuu tagant, mil lauljanna viibib viis päeva kohapeal ja pühendub täielikult käsitööle. “Sessioonõpe võimaldab väga hästi kõrvalt muid töid teha,” tunnistab Lenna. “Minu eriala on siiski laulmine ja muusikaloomine ning seda ma teen edasi.”

Varem on muusik käinud ka akende restaureerimise kursusel. Ta on osa oma kodu akendest ise korda teinud ja kuna puitesemete taastamine teda huvitas, läkski seda õppima. “Aeg-ajalt uutesse valdkondadesse sukeldumine või uute asjade uurimine on kasulik ja arendav,” julgustab Lenna ka teisi.

Jaga
Kommentaarid