• 1 piklik Gruusia leib
  • 2–3 sl maitsestamata toorjuustu
  • 1 hakitud küüslauguküüs
  • 1 väiksem suvikõrvits
  • 2–3 sparglivart
  • 1 dl herneid
  • 50 g fetajuustu
  • sidrunimahla, oliiviõli
  • soola-pipart
  • basiilikut

Määri leivale toorjuust ja puista peale hakitud küüslauk. Tõmba köögiviljakoorijaga suvikõrvitsast pikad õhukesed ribad ja tõsta leivale. Eemalda sparglilt varre alumised puitunud osad ning lõika spargel diagonaalselt u kolmeks ühepikkuseks jupiks. Keeda herneid 1 minut ja vala üle külma veega. Tõsta ettevalmistatud sparglid ja herned lavašile, pudista peale feta, vala üle sortsu oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga. Grilli mõõdukal kuumusel kaane all 5–7 minutit, kuni lavašš on mõnusalt krõbeda põhjaga, pealt pehme ja feta pisut sulanud. Piserda peale sidrunimahla ja puista üle basiilikulehtedega. Serveeri kohe.

Proovi grillitud Gruusia leiba ka teiste meelepäraste katetega – näiteks tomatite, mozzarella ja basiilikuga.

Retsept esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta juuninumbris.