• 2 baklažaani
  • 4 punast paprikat
  • 200 g halloumi juustu
  • 1 granaatõun
  • 3 vart rohelist sibulat
  • peotäis hakitud petserselli
  • soola-pipart
  • Kaste:
  • 2 sl punast veiniäädikat
  • 6 sl oliiviõli (+ u 0,5 dl köögiviljade pintseldamiseks)
  • 1 tl mett
  • 0,5 tl kuivatatud punet

Viiluta baklažaan 1 cm paksuselt ja puista viilude mõlemale poolele soola. Jäta 15 minutiks seisma, et liigne vedelik välja nõrguks ja baklažaan pisut pehmeneks. Lõika paprika sektoriteks ja viiluta juust. Pintselda baklažaan, paprika ja juust kergelt õliga ning grilli keskmisel kuumusel juustu paar minutit kummaltki poolt, baklažaani-paprikat paar minutit kauem, kuni need on pehmed ja kena grillimustriga.

Sega kastmeks kokku oliiviõli, äädikas, pune, mesi ja pane maitse järgi soola-pipart. Lao grillitud köögiviljad ja juust vaagnale ning vala peale kaste. Puista salatile granaatõunaseemned ja hakitud maitseroheline.

Retsept esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta juuninumbris.