Nagu juba juukseteemalises postituses öeldud sai, on naistel kõige sagedamini probleeme naha, küünte ja juustega. Sellel on väga lihtne selgitus. Nimelt on meie organism üles ehitatud nii, et alatoitumise korral  saavad need kahjuks toitaineid kõige viimasena. Siinkohal pole mõeldud alatoitumist kaloraaži, vaid eelkõige vajalike ainete poolest, mis on tänapäevase lääneliku toitumisstiili puhul üsna tavaline nähtus. Sellepärast juhtubki tihti, et juuksed pole piisavalt kohevad, küüned tugevad ja nahk nii elastne või niisutatud kui vaja.

Rauatasemel ja tervetel küüntel on otsene seos. Kui rauatase on madal nagu paljudel naistel juhtub olema, siis on ka küüned haprad ja pehmed. Tugev lohk pöidlaküüntes tähendab juba tõsist rauavaegust. Aga raud pole kahtlemata kõige olulisem aine küüntele. Kui küüntel on valged täpid, siis viitab see tsingipuudusele, aga ka seda on küünte heaks terviseks väga vaja. Seda on palju näiteks mereandides, täisteratoodetes, munas, kaunviljades, aga ka nisukliides ning maksas.  Kindlasti vajavad küüned ka seleeni, mille päevase koguse saab kätte näiteks kahest parapähklist päevas.  

Aga ka vesi on oluline, sest see määrab suuresti ära küünte painduvusvõime. Kui vett on alla 16%, muutuvad küüned hapraks. Seega piisavalt vett juues võib oluliselt parandada ka oma küünte olukorda.

Lisaks on küüntele vaja veel umbes kümmet erinevat vitamiini või  mineraalainet.  Sedasi küünte ideaalmenüü osadeks lahti võttes tekib paratamatult tunne, et kuidas need küüned saaksidki terved ja tugevad olla.  Kui sa tahad olla aga kindel, et saad oma küünte jaoks kõik vajaliku kätte ja seda õiges vahekorras, siis tasub proovida New Nordicu Nail Strong toidulisandit. Üks tablett päevas muudab sinu esmase visiitkaardi väljanägemist märgatavalt.

Nail Strong on saadaval kõikides apteekides ja veebipoes, mille leiad SIIT!