Kaste:

  • 100 g purgike kappareid
  • 200 g purk musti või Kalamata oliive
  • 1–2 sidruni mahl
  • 0,5 tassi oliiviõli
  • 1 sl vahtrasiirupit
  • suur punt värsket peterselli
  • soola-pipart

Lõika sibul õhukesteks viiludeks. Kui sa ei talu sibula teravat maitset, leota sibulaviile kuni ülejäänud kraami valmimiseni külmas soolvees.

Keeda kartulid soolaga. Värsketele kartulitele jäta kindlasti koor selga. Lõika suuremad kartulid sektoriteks, pisemad pooleks.

Kastme valmistamiseks haki petersell. Nõruta kapparid ja haki paar korda koos rohelisega läbi, et maitsed seguneksid. Sega kõik kokku: oliivid, õli, sidrunimahl, vahtrasiirup ja roheline, lõpuks ka sibulaviilud. Kõige lihtsam on kaste kätega läbi mudida ja soojadele kartulitele selga valada, siis tõmbavad need maitse hästi sisse. Kui vaja, lisa salatile soola, aga enne maitse, sest kapparid, oliivid ja sibul teevad oma töö.

Süüa võib seda salatit mitu-mitu päeva. Mõnus suvesöök musta leiva ja absoluutselt kõige muu kõrvale. Heade sõprade seltsis.

Retsept ilmus Anne & Stiili 2016. aasta juulinumbris ja Hele-Mai Alamaa raamatus "Salatit? Alati!".