Nelja tärni superior-hotell Lydia asub Tartu vanalinnas Toomemäe veerul. Nimega on asi klaar: hotell koosneb kahest osast, moodsast ja ajaloolisest, viimases elas kunagi Lydia Koidula. Vana majaosa kahhelahjud ja parkettpõrandad on lõimitud tänapäevase sisekujundusega.

Sündmuskeskuses vangistab tähelepanu moodne lühterdus, lakke peenardena “istutatud” tuhanded kristall- ja klaasripatsid, mis osalt pärit rahvusooperist Estonia.

Sumedates toonides spaa on viidud raskete võlvide alla ning parima lõõgastumise huvides puudub seal nimme telefonilevi. Vastu puhkuste aega tasub silm peal hoida pakettidel, mis seovad suveteatri etenduse ööbimisega hotellis ja restoranielamusega.

Restorani nimi Hõlm on sündinud veidi ottowilhelmmasinglikul moel, o-tähele on lisatud katus. Nimelt kandis üks hotelli omanikeringi kuuluva perekonna esiemasid nime Lydia Grünmann Holm. Ühtlasi on tolle Lydia 1920. aastatel kirja pandud retseptikogu aluseks praegusele menüüle, kus muudatusi tehakse iga paari nädala tagant – et pakkuda üllatust ka püsikliendile. Eelroogadest mängib parimat kodumaist viisi kooslus kiisast, vürtsikilust ja valgest oast (9.-), viimane pihustatud vahukuhjakeste kujul. Põhiroogadest oli nauditavaim lambafilee maapirni ja musta torbikseenega (24.-), millele riputatud peent kukeseenetolmu. Magustoitudest tasub proovida šokolaadi viski ja valge greibiga (9.-). Imelise üllatuse pakub värske, magusa noodiga leib, millele sekundeerib tuhaga maitsestatud või.

Jaga
Kommentaarid