1. Väldi enne magamaminekut soolase toidu ja alkoholi tarbimist. Vastasel juhul võid ärgata paistes silmadega. Alkohol viib kehast välja vedeliku ja öösel tähendab see näiteks silmaümbruse naha kuivamist.

2. Eemalda enne voodisse minekut meik. Unustamise või laiskuse tagajärjeks võivad olla ummistunud poorid ja enneaegne vananemine.

3. Kasuta niisutavaid tooteid. Une ajal naha ainevahetus paraneb, seega imenduvad niisutavad tooted eriti hästi.

4. Kanna näole öömask. Kord nädalas öisele nahahooldusele rõhku pannes näed tulemusi juba üsna pea.

5. Lülita sisse õhuniisutaja. Eriti hästi mõjub see nahale talvel, kui nahk on kuivem.

6. Seo juuksed lõtva patsi. Pealaele tehtud õrn hobusesaba peaks andma hommikuks kohevad juuksed.

7. Pane pea siidist või satäänist padjapüürile. Sile pind tähendab vähem katkisi juuksekarvu ja pusasid. Ka nahale on sile padjapüür meeldivam.

8. Maga, pea kõrgemal. Nii vähendad võimalust, et ärkad hommikul paistes silmadega. Kui oled hädas turses silmadega, proovi magada lausa kahe padja peal korraga.

9. Maga selili. Dermatoloogid on leidnud, et nägu padjas magades soodustad kortsude teket.

10. Maga täielikus pimeduses. Hormoon nimega melatoniin, mis kontrollib une ja ärkveloleku tsükleid, tekib vaid pimeduses.

11. Maga võimalikult pikalt. Nahk toodab magades kahekordse kiirusega uusi rakke. Iga minut und aitab võidelda stressi, saastatud õhu ja päikese tekitatud nahakahjustustega.

12. Vaheta nädalas vähemalt korra padjapüüri ja vahepealsel ajal padja pooli. Sa ei taha ju oma nahka igal ööl bakterite koloonia vastu suruda.

Täismahus artikkell ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta märtsinumbris.

Jaga
Kommentaarid