„Ma mõistan, et olen privilegeeritud positsioonis oma elus, ühiskonnas ja tänu sellele olen võimeline endale lubama hiiglaslikku kulu, mida enda sellisel kohtuistungil kaitsmine nõuab. Loodan aidata neid, kelle hääled peaks samuti kuuldavad olema. Seega annetan ma lähitulevikus mitmele organisatsioonile, mis aitavad seksuaalse ahistamise ohvritel end kaitsta,“ ütles Swift pärast kohtuotsuse teatavaks tegemist.

Kohtusse andis asja Mueller kaks aastat pärast juhtunut, väites, et jäi oma töökohast Denveri raadiojaamas ilma seetõttu, et Swifti turvameeskond süüdistas teda naise tagumiku krabamises. Mees eitas süüd ja nõudis kahjutasuks 3 miljonit dollarit.

Esialgu väitis Mueller, et Swifti ei ahistanud tema, vaid hoopis ta kolleeg. Swifti esindaja teatas, et raadiojaamale anti otsekohe juhtunust teada ja vallandamisotsuse tegid nemad.

Kuu aega hiljem kaebas Swift Muelleri omakorda kohtusse, kirjutades, et mees „pani käe tahtlikult tema seeliku alla ja krabas käega intiimset kehaosa ebasobival moel, naise soovide vastaselt ja ilma tema nõusolekuta“. Swifti advokaadi kohaselt nõudis laulja sümboolset summat 1 dollarit, sest „tema eesmärk pole mehe laostamine“.

Eelmisel nädalal alanud kohtuasja ajal ütles Swifti advokaat, et laulja „astub välja kõigi naiste eest“ ja „tegu on seksuaalse ahistamisega töökohal“.

Mueller teatas tunnistajapingis, et tema käsi puutus pildistamise ajal Swifti keha vastu, „see tundus olevat rinnakorv või roided“.

Eelmisel kolmapäeval andis tunnistuse Swifti ema Andrea Swift, kes kirjeldas, et pärast juhtunust kuulmist tahtis ta oksendada ja nutta.

„Ma teadsin, et selle pildi peal on midagi kohutavalt valesti,“ ütles ta foto kohta, mille ajal käperdamine aset leidis. „Ma tunnen neid silmi paremini kui keegi teine. Ta tõmbus eemale. Ta näol on kivinenud naeratus, aga silmades on midagi valesti. Ma vaatasin seda ja mul hakkas paha“.

Laulja ise oli tunnistajapingis neljapäeval peaaegu tund aega. „See oli kindel krabamine, väga pikk krabamine,“ teatas ta. „See oli piisavalt pikk, et võin olla täiesti kindel, et see oli tahtlik.“ Vastuseks Muelleri tunnistusele ütles Swift: „Ta ei puutunud mu roiet, ta ei puutunud mu kätt, ta võttis mu paljast tagumikust kinni.“

Juhtunu järel „kustus mu isiksuses tuluke,“ ütles Swift. „Ma ei suutnud vaadata kummalegi neist otsa [ei Muellerile ega mehe tollasele tüdruksõbrale] ja ütlesin lihtsalt monotoonselt, aitäh, et tulite.“

Swift seletas, et pärast käperdamist pöördus ta fotograafi poole. „Ütlesin, et see tüüp võttis mul just tagumikust kinni, ja tema vastas, et ma tean täpselt, kellest sa räägid, mul on sellest pilt olemas.“

Kui Muelleri advokaat Swifti küsitles, näitas naine üles kindlameelsust ja sõnaosavust. Kui advokaat ütles, et Swift oleks võinud fännikohtumise jooksul pausi teha, kui tundis end ebamugavalt, vastas laulja: „Ja teie klient oleks võinud minuga lihtsalt normaalselt pilti teha.“

Kui naiselt küsiti, miks ta kleidi seelikuosa pole foto peal eestpoolt üles tõusnud, vastas ta: „Sest mu tagumik on mu keha tagumises osas.“

Kui advokaat küsis, kas Swift ei suhtu oma turvamehesse kriitiliselt, kuna too käperdamist ära ei hoidnud, vastas laulja: „Ma suhtun kriitiliselt teie klienti, kuna ta pani käe mu seeliku alla ja krabas mu tagumikku.“

Advokaat küsis ka, mis tunde tekitab naises see, et Mueller jäi juhtunu järel oma töökohast ilma. „Ma ei lase ei teil ega teie kliendil tekitada minus tunnet, nagu see oleks mingilgi moel minu süü,“ ütles Swift. „Möödas on mitu aastat ja mind süüdistatakse tema elu negatiivsetes sündmustes, mis on tema otsuste tagajärg – mitte minu omade.“

Swifti fotograaf ja turvamees tunnistasid kohtus, et nägid Muellerit naise tagumikust kinni võtmas.

Kohtunik William Martinez otsustas reedel, et Muelleril pole piisavalt tõendeid, et laulja põhjustas ta vallandamise, nii et Swifti-vastane kohtuasi sai lõpu. Swifti kaasus Muelleri vastu polnud veel lahendust saanud.

Viimasel päeval väitis Muelleri advokaat, et Swifti tagumikust võttis kinni tema kliendi asemel hoopis teine mees. Laulja raputas selle peale pead ja vormis suuga sõna „wow“.

Ta muutus veel emotsionaalsemaks, kui advokaat juhtis tähelepanu fotole, mille ajal ahistamine aset leidis. „Kas selline nägu on inimesel, kelle tagumikust on kinni haaratud? Kes teist on šokeeritud?“ küsis ta vandekohtunikelt. „Taylor Swifti näos ei ütle mitte miski, et midagi oleks valesti.“ Swift pööras selle peale näo ema poole ja pühkis silmist pisaraid.

Naise advokaat omakorda nimetas Muelleri kaasust argpüksimänguks, kus „ohvrid kipuvad taganema, et aset leidnud häbi ja alandust mitte uuesti läbi elada“. Ta juhtis tähelepanu ka sellele, et Swift küsib kahjutasuks vaid sümboolse dollari. „See tähendab, et ei tähendab ei, ning teatab igale naisele, et tema otsustab, mis ta kehale teha võib,“ lisas ta.

Pärast otsuse teatamist kallistas Swift oma advokaate ja pisarsilmil ema ning vormis vandekohtunike suunas hääletult sõna aitäh.

Jaga
Kommentaarid