ANNE & STIILI LEMMIKRESTOD: Tabac
Kuigi restoran-baar Frank on Tallinnas avatud olnud juba mitu aastat, ei näita selle populaarsus raugemise märke – ikka ja jälle jõuad kohale siis, kui kõik lauad juba täis ja majas pole vaba tooligi! Ega siis jäänud selle taga oleval Priit Juurmannil muud üle kui teha sinna lähedale (Suur-Karja 4) uus koht, brasserie Tabac. Tume, hõrk, suurlinlik, rikkaliku kokteilikaardi ja mõnusa väikese toidumenüüga.
Eelroogadest on kalasõbra omapärane valik madalküpsetatud lõhe avokaado-munasalati ja forellimarjaga (10.-) ning neile, kes elus igat masti “böffi” maitsnud, tartar a la Tabac (10.80), moodsate aktsentidega klassika.
Pearoogadest viis keele alla üks täiuslikumaid grillitud veisefileesid, mida Tallinnas söönud oleme, sibulase Hollandi kastme ja suitsuporganditega (18.-). Maitsev oli ka kanarind safranirisoto ja romescokastmega (9.-). Meie Eesti toppi jõuab ka Tabaci šokolaadimousse tüümiani-mustasõstrakompoti ja šokolaadikrõbedikuga (5.-), mida tahaks aina veel ja veel – ja veel.
Reedel ja laupäeval on menüüs ka austrid, joogimenüüs ilutseb suurepärane India limonaad nimbu pani (soovitame!) ja Tabaci pruul ning lisaks klassikalistele kokteilidele ka põnevad leiud, nagu lavendliga džinnikokteil Provence Lavender. Tööpäeviti avatud kella 17st, nädalavahetusel alates keskpäevast – koos brantšiga!