Põhi:
- 300 g täisteraspelta- või nisujahu
- 80 dl oliiviõli
- 1 dl vett
- 0,5 tl soola
- 0,5 tl kuivatatud punet
- 0,5 tl riivitud sidrunikoort
Täidis:
- 300 g tükeldatud seeni (puravikke, kukeseeni vms)
- 1 hakitud sibul
- 100 g hakitud lehtkapsast
- 5 tükeldatud õhukest toorsuitsupeekoni viilu
- 3 muna
- 200 g kodujuustu
- 50 g juustu
- 2 sl hakitud peterselli
- soola, pipart
Sega taina koostisained köögikombainis või käsitsi ühtlaseks. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks ja vooderda lahtikäiva põhjaga u 25 cm läbimõõduga pirukavorm tainaga. Torka tainas kahvliga kergelt auguliseks ning küpseta 180kraadises ahjus u 10 minutit.
Samal ajal kuumuta pannil õige pisut õli ja prae peekon krõbedaks. Eemalda peekon, kuid jäta rasvaine pannile ning kuumuta selles u 5 minuti jooksul ka sibul ja seened. Pane juurde lehtkapsas ja kuumuta veel paar minutit, kuni see on pehmenenud, ning lisa valmis täidisele peekon. Sega munad kodujuustu, soola-pipra ja peterselliga ja lisa sekka ka juust. Vala eelküpsetatud koogipõhjale seene-lehtkapsasegu ning vala üle muna-kodujuustuseguga. Küpseta 20–25 minutit, kuni pirukas on pealt ilus ja kuldpruun.
Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta septembrinumbris.