Põhi:
- 700 g (üks keskmine pea) lillkapsast
- 100 g mandleid
- 100 g kaerahelbeid
- 2 muna
- soola, pipart
- 1 tl kuivatatud tüümiani
Täidis:
- 1 väiksem baklažaan
- 1 küüslauguküüs
- 200 g mozzarellat
- 1 väiksem suvikõrvits
- 3 tomatit
- 8 musta kivideta oliivi
- 50 g parmesani
- oliiviõli, soola, pipart, tüümiani
- basiilikut
Jahvata mandlid ja kaerahelbed köögikombainis peeneks ning vala välja. Tükelda lillkapsas väiksemateks tükkideks ja peenesta köögikombainis, kuni tekstuur meenutab pisut riisiputru. Sega sekka mandli-kaerajahu, tüümian, sool-pipar ja muna ning sõtku ühtlaseks tainapalliks. Vooderda u 25 x 40 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga ja kata tainaga. Küpseta tainapõhja 200kraadises ahjus u 20 minutit, kuni see ilmutab küpsemise märke.
Samal ajal kuumuta pannil pisut õli ning prae soola ja pipraga maitsestatud baklažaaniviile u 10 minutit, kuni need on pehmenenud. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel minuti jagu. Kata eelküpsetatud põhi riivitud mozzarellaga, lao sellele küpsetatud baklažaani-, toored suvikõrvitsa- ja tomativiilud ning oliivid. Maitsesta, puista peale riivitud parmesani ja küpseta 220kraadises ahjus u 15 minutit. Serveeri soojalt või külmalt ja puista peale basiilikulehti.
Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta septembrinumbris.