Põhi:

  • 700 g (üks keskmine pea) lillkapsast
  • 100 g mandleid
  • 100 g kaerahelbeid
  • 2 muna
  • soola, pipart
  • 1 tl kuivatatud tüümiani

Täidis:

  • 1 väiksem baklažaan
  • 1 küüslauguküüs
  • 200 g mozzarellat
  • 1 väiksem suvikõrvits
  • 3 tomatit
  • 8 musta kivideta oliivi
  • 50 g parmesani
  • oliiviõli, soola, pipart, tüümiani
  • basiilikut

Jahvata mandlid ja kaerahelbed köögikombainis peeneks ning vala välja. Tükelda lillkapsas väiksemateks tükkideks ja peenesta köögikombainis, kuni tekstuur meenutab pisut riisiputru. Sega sekka mandli-kaerajahu, tüümian, sool-pipar ja muna ning sõtku ühtlaseks tainapalliks. Vooderda u 25 x 40 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga ja kata tainaga. Küpseta tainapõhja 200kraadises ahjus u 20 minutit, kuni see ilmutab küpsemise märke.

Samal ajal kuumuta pannil pisut õli ning prae soola ja pipraga maitsestatud baklažaaniviile u 10 minutit, kuni need on pehmenenud. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel minuti jagu. Kata eelküpsetatud põhi riivitud mozzarellaga, lao sellele küpsetatud baklažaani-, toored suvikõrvitsa- ja tomativiilud ning oliivid. Maitsesta, puista peale riivitud parmesani ja küpseta 220kraadises ahjus u 15 minutit. Serveeri soojalt või külmalt ja puista peale basiilikulehti.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta septembrinumbris.