Pikki aastaid olen valinud omale meelepäraseid treeninguid iseseisvalt, teadmata täpselt, mis mulle tegelikult sobida võiks või mis mitte. Kuulates oma keha ja tundes päeva lõpuks valutavaid lihaseid ja liigeseid, saab pikas perspektiivis kindlasti halvimast hoiduda, ent teisalt võib jääda keha vajalikust püsivast pingutusest ilma ning otsitud toonus tulemata.

Selle sügishooaja algusega võtsin ette midagi uut – läksin oma lemmikusse MyFitness Mustamäe klubisse ja uurisin, milline seal tegutsev personaaltreener võiks mulle kõige paremini sobida. Alustuseks tundus mulle naistreener olevat kõige turvalisem valik ning õnneks jäin väga rahule. Klappisime personaaltreener Tatjana Jakovlevaga esimesest hetkest ja väga lihtne oli tema käest kõike vajalikku küsida ning üheskoos trenni teha. Samal ajal ei teinud Tatjana ka mingisuguseid allahindlusi: trenn andis täpselt paraja koormuse ning pärast trenni tundsin lihaseid, mille olemasolu olin juba unustanud. Mis aga peamine – tundsin neid tundmata valu!

Meie tunniajase kohtumise alguses tegime mulle testi, kus mõõtsime mu rasvaprotsenti, lihaseid, kaalu ja veel palju muudki, mis mul kõik nüüd kenasti paberil kirjas on. Lisaks selgitas treener igat testi tulemust mulle arusaadavas keeles. Edasi tutvustas Tatjana erinevaid jõusaaliseadmeid ja harjutusi, mis mulle kõige paremini sobida võiksid. Kui ma varasemalt ei osanud jõusaalist suurt midagi arvata ja kõndisin sellest pigem kaarega mööda, leidsin ma nüüd vähem kui tunniga oma lemmiku: sõudmismasina, millega harjutusi teha polnud mitte ainult tõhus, vaid ka väga lõbus!

Juba nädala pärast kohtun MyFitness Mustamäe klubis Tatjanaga taas ning ootan seda juba huviga. Personaaltreeneriga kohtumine on uskumatult kasulik kogemus, mis annab väga palju infot iseenda ja õige treenimise kohta.

Jaga
Kommentaarid