Ürituste sari Northern Spirit EstoStyle hõlmab efektset moeetendus-performance’it, mis toimub 29. septembril Royal Ontario Museum’s Friday Night Live Fashion sarja raames Toronto mainekas muuseumis ja 1.–2. oktoobril aset leidvaid heategevuslikke moeetendusi ning üritusi Tartu College’is, kus avatakse ka Eesti disainbrändide showroom ning toimuvad kohtumised meedia ja partneritega.

Eesti moe-, disaini- ja ilubrändidest on Kanadas esindatud Tanel Veenre Jewellery, Oksana Tandit, Monton, Baltman, Ivo Nikkolo, D’Difference ja Sangar. Samuti on moeetendusel väljas Eesti uue põlvkonna ühe edukaima disaineri, Roberta Eineri looming. Delegatsiooni liikmeteks on brändid, kes soovivad lähemalt tutvuda just Kanada turu ning sealsete võimalustega.

Kanadas esimest korda esitletav Northern Spirit kontseptsioon võtab kokku Eesti disaini põhjamaisuse modernses võtmes, hõlmates Eesti disaini ja moe rahvusvahelistele turgudele viimise värskelt loodud formaati, mis koondab erinevaid elemente, vaatemängulisest moetendus-performance’ist showroomining esitlusmaterjalideni. Northern Spirit formaat on kohaldatav erinevatele brändide kooslustele, turgudele ning üritustele, võimaldades näidata meie moedisaini kõikjal maailmas ning olulistel Eestis toimuvatel sündmustel.

Toronto visiidi käigus linastub ka värskelt valminud Eesti disaini- ja moefilm, samuti pealkirja all Northern Spirit, mille kontseptsiooni autor on Helen Sirp ning mis valmib koostöös Estonian Fashion Brands Associationi (EFBA), Eesti Disainerite Liidu (EDL), Eesti Disaini Maja (EDM) ja Kaubamajaga. Eestimaa kaunis looduses valminud filmist leiab Roberta Eineri, Tanel Veenre, Tiina Talumehe, Kristina Viirpalu, Oksana Tanditi, Anu Samarüütli, Ivo Nikkolo, Baltmani, Montoni, Elmet Treieri, Sangari, Uncle Pauli, Framed by Karl, Riina O, Stella Soomlaisi, D’Difference’i ning Mari Massotooteid. Lisaks Kanadale jõuab Northern Spirit disaini- ja moefilm peatselt ka Disainiööle, Londonisse ja Pariisi.

Jaga
Kommentaarid