• 1 kg sea aba- või tagatükk (nahk eemaldatud)
  • 4 hakitud küüslauguküünt
  • 0,5 hakitud sibulat
  • 2 sl pruuni roosuhkrut
  • 2 sl soola
  • 2 sl sojakastet
  • hakitud pöidlasuurune jupp ingverit
  • näpuotsaga tšillihelbeid

Glasuur:

  • 3 sl aasiapärast tšillikastet (nt Sriracha)
  • 1 sl suhkrut
  • 1 tl soola

Salat:

  • 1 pikk kurk
  • 0,5 õhukeselt viilutatud punast sibulat
  • 0,5 hakitud punast tšillit
  • peotäis koriandrilehti
  • maitse järgi soola, suhkrut, riisiäädikat

Lisaks:

  • 2 suurt ciabattat
  • tomativiile
  • majoneesi
  • tšillikastet
  • koriandrilehti

Sega marinaadi koostisained kokku ja püreesta saumikseriga ühtlaseks massiks. Määri sealiha seguga kokku ja jäta üle öö külmkappi maitsestuma. Lase enne ahjupanekut lihal vähemalt pool tundi toatemperatuuril seista. Pane ahjupannile liha ja u 2 dl vett ning küpseta fooliumiga kaetult 160 kraadi juures 3 tundi. Eemalda foolium ja määri liha pealt varem kokku segatud glasuuriga. Küpseta 200 kraadi juures veel u 20 minutit. Rebi liha kahvliga kiudumööda tükkideks.

Viiluta kurk köögiviljakoorijaga pikkupidi õhukesteks viiludeks, sega kokku ülejäänud salati koostisained ja lase 15 minutit maitsestuda.

Lõika ciabatta pooleks ja pane paariks minutiks ahju. Määri saia siseküljed kergelt majoneesi ja tšillikastmega, lisa lihatükid ja tõsta peale kurgisalat, tomativiilud ja koriander. Suru peale teine ciabattapool ja serveeri.

Retsept ilmus Anne & Stiili 2015. aasta oktoobrinumbris.