1. Nahatooni ühtlustamiseks.
2. Jume kirgastamiseks.
3. Joonte ja peenete kortsukeste silumiseks.
4. Naha niiskussisalduse tõstmiseks.
5. Pooride sügavamaks puhastamiseks.
6. Ilu- ja hooldustoodete paremaks imendumiseks.
See on protseduur, millele pole vastast! Pärast koorimist on tunne, et nahk elab ja hingab ning kõik järgnevad hooldustooted on kiirema ja tõhusama mõjuga.

Erinevad koorijad – millist valida?
Koorimiskreemid jagunevad terade ning hapete ja/või ensüümidega koorijateks. 20 aastat tagasi, kui esimesed koorijad meie poodidesse jõudsid, olid need alati suurte teradega, mis olid valmistatud kas aprikoosikivitükkidest või polüetüleenist (plastosad, mis on nahahooldustoodetes tänapäeval keelatud).
Nende koorijate efekt meenutas kraapivat tunnet, tagajärjeks ketendav nahapind. Just seetõttu on paljudel naistel ettekujutus, et kui koorimiskreem terasid ei sisalda, ei saa ka nahk puhtaks ja siledaks. Sellele võib vastu vaielda, aga ei pea, sest praegu kasutusel olevad terad on pehmemad ja leebemad, sageli pressitud hüdrogeenitud õlidest.
Hapete ja ensüümide valdkond on suur ning põnev. Laiemalt jagunevad happed AHA- ja BHA-hapeteks. AHA-happed mõjuvad kõige paremini vananevale, kuivale ja niiskusvaesele nahale. BHA-happed sobivad hästi rasusele, suurepoorilisele nahale, mida kimbutavad akne või vistrikud.

Lähemalt hapetest: millal mida kasutada?
AHA-happed ehk alfa-hüdroksühapped on puuviljades ja teistes looduslikes allikates esinevad orgaanilised karboksüülhapped, mis on levinud komponendid kosmeetikatoodetes. Enim kasutatakse glükoolhapet, vähem piim- ja sidrunhapet. Tegu on vees lahustuvate hapetega, mis toimivad naha pinnal ja sügavale ei imendu. Toimeks on pindmine koorimine, kollageeni ja elastiini tootmise suurendamine ning naha kaitsevõimekuse tõstmine. D’DIFFERENCE koorijates kasutame lillehappeid, mis on AHA-hapete perekonnas, aga väiksemate ärritusnäitajate ja paremate niiskussidusmisvõimetega kui ülalmainitud happed.

BHA-happeid on ainult üks: õlis lahustuv salitsüülhape. Tänu sellele omadusele suudab BHA imenduda rasustesse pooridesse ja neid puhastada. See on vajalik omadus ummistunud pooride vähendamiseks ning sega- ja rasuse naha tõhusaks hooldamiseks.


Tasub teada:
- Pärast hapetega naha koorimist peab kasutama SPF-faktoriga tooteid. Suvel on mõistlik nahka õhtuti koorida.
- Kõige enam muudab naha päikese suhtes tundlikuks glükoolhape.
- Raseduse ja rinnaga toitmise ajal võib kasutada hapetega nahakoorijaid.
- Ettevaatlik tasub koorijate kasutamisel olla siis, kui sul on väga tundlik nahk või rosaatsea.
- Hapetega koorimine võib tekitada kerget kipitustunnet ja punetust. Sel juhul pese toode naha pealt maha.

Milliseid aineid võiks koorijad veel sisaldada?
Naha koorimine on vajalik igale nahatüübile. Eriti hästi toimib see vananemise ennetamisel ja vananemisilmingute vähendamisel. Samuti aitab koorimine pärssida vistrike teket ja ühtlustada nahatooni.
Vastavalt murele tasub jälgida, et toode sisaldaks ka:

- Looduslikke õlisid – näiteks oliivi-, jojoobi-, avokaado- või babassuõli. Õlid muudavad naha pärast koorimist pehmeks ja toetavad selle loomulikku kaitsebarjääri.
- Efektiivseid niisutajaid, mis imenduvad sügavale naha sisse ja loovad rakkude uuenemiseks hea pinnase.

- Vetikaekstrakti. See Läänemeres leiduv tõhus mürkide ja jääkainete vähendaja lisab niiskust, silub ja pinguldab.
- Taimset tüvirakuekstrakti või peptiide. Need on naha toonust ja elastsust toetavad efektiivsed komponendid.

Kui tihti tohib nahka koorida?
See sõltub naha seisundist ja enesetundest. Kui tunned pärast puhastamist, et nahk on sõrmede all kergelt kare, ebaühtlane ja liivapaberisarnase tekstuuriga, on soovitatav koorimisprotseduur ette võtta. Hapetega koorijaid kasutatakse nagu maske. Need kantakse näole ja jäetakse 3–7 minutiks mõjuma. Teradega koorijad kantakse nahale, masseeritakse ja hõõrutakse paar minutit ning pestakse seejärel maha. Kui tekib ebameeldiv kipitustunne, ei pea toimeaja lõpuni ootama: toote võib alati varem nahalt eemaldada. Pärast koorimist on soovitatav kasutada seerumit, seejärel kreemi. Tänu koorimisele saad nautida säravat nahka ja ühtlast jumet aasta ringi!

Vaata ka ddifference.com kodulehele, Facebooki ja Instagrami