Kui ma Ülemiste City MyFitnessi Barre trenni jõudsin, oli tund juba alanud. Hingematvalt ilusatest trennisaali kõrgetest akendest säras sisse sügisene päike ja saali seintele olid kinnitatud balletisaali meenutavad puust stanged, millede najal hulk kaunilt rühti hoidvaid naisi erinevaid harjutusi sooritasid.

Antud trennis oli lisaks stangedele treeningvahendiks ka mõnusalt pehme kummipall, mida sai üht- ja teistpidi jalgade vahel kokku pressida ning sellega lihastele väga head koormust anda. Ka stangedest kinni hoides sai mõnusasti igasugu harjutusi teha. Muusika oli rütmikas ja kaasaegne ning klassikalisest balletist oli asi kaugel. Tantsusamme selles trennis ei õpetata ning kogu tund möödub ikka just lihaste treenimise tähe all. Kusjuures harjutused on uudsed ning nii annavad trennis endast märku ka need lihased, mille olemasolust enne vaat et ei teadnudki! Põhirõhk on aga ikka naiste lemmikul tuhara-, reie-, kõhu- ja seljalihaste treenimisel.

Küll aga käis trenniga kaasas ikkagi väike, ent ilus balletimaik sellest inspireeritud liikumiste ja harjutustega. Võiks öelda, et tegemist on väga naiseliku ja samas tõhusa trenniga, mida soovitan proovida kõigil. Barre pidavat muuseas olema maailmas üha enam populaarsust koguv treening – hea, et see ka Eestisse jõudis!  

Jaga
Kommentaarid