Mul on kiire elutempo ja tihti tunnen, et see 25. tund ööpäevast jääb puudu. Olen palju kasutanud märkmepaberite, kõikvõimalike äppide ja kalendermärkmike abi, kuid üsna sageli ajakavad nihkuvad, kohtumised venivad ja tekivad olukorrad, kus ma tunnen, et kõike tuleb teha kas vaba aja, unetundide või lõunasöökide arvelt.

Olen katsunud korraldada nii, et hommikul teen olulised meilid ja kõned ära. Kasutan tihti selleks suuri pabertahvleid, et igapäevased kohustused silma all oleks, ja siis saan rahulolevalt maha kriipsutada, kui need on täidetud. Nii on mul ka asjade seis pidevalt silme all. Õhtul, kui lapsed on magama saadetud ja saan võtta hetke endale, siis tulevad mul kõige paremad loovad ideed. Kui teised ütlevad ,et neil on selleks ajaks igasugune energia nullis, siis ma vist olen ööinimene ja minul algab siis just kõige loovam aeg päevast. Siis ma nuputan kampaaniaid, kirjutan üles ideid koostööprojektide jaoks, kirjutan ja joonistan, lappan inspireerivaid lehti Internetis.

Üldiselt proovin nii, et iga päev jõuaks pärast pikka laua taga istumist veel ka ennast liigutama. Tihti vean õhtul hilja end jooksma või jalutama. Nädalavahetustel meelitan pere metsa seenele või rabasse matkama. Kiire elutempo juures ei saa ma aga tihti leitud seda hetke, et rahulikult maha istuda või sõita linna kuhugi söögikohta kohtumisele. Kiirel ajal juhtub tavaliselt see, et arvutan selle lõuna oma peas ümber ajaks, mille ma saaksin kulutada millegi muu tegemisele. Kui ma juba ise köögis olen, siis ma tahaks teha midagi head ja toimetan pikemalt kui külmutatud roog ahju. Nädala sees on meie pere söömaajad üldjoontes lihtsamad ja nõuavad vähem vaeva. See-eest võin ma nädalavahetusel teha mitut rooga ja suhtun oma tavapärase kärsituse asemel toiduvalmistamisse äärmise rahu ja põhjalikkusega.

Üldiselt mul pole väga palju äppe telefonis. Kui ruumi oleks, siis oleks neid rohkem. Ma reeglina ei jõua ise nendeni, vaid keegi jagab mulle õhinal oma kogemust ja siis mõistan, kui palju jääks mulle vabu hetki teha midagi muud, kui ise sama kasutaksin. Mina ja Wolt kohtusime mu kõige kiiremal ajal. Kui juba x arv lõunaid oli ära jäänud ja tööpäevad öösse veninud. Olin järjekordselt kontoris pikapäevarühmas, kui otsustasin ära proovida. Kuna valikus on rohkem kui kümme restorani, siis ma olin nii pool tundi täiesti otsustusvõimetu. Tõstsin näljasena erinevaid asju korvi ja siis sealt välja. Kõik oli lihtne ja selge ja isuäratav.

Valisin oma lemmiku itaalia köögi. Ma armastan itaallaste tehtud köögivilju ja pitsat süüa ahjusoojana ja sellest sai minu jaoks otsustav moment, kas see kõik jõuab kohale ka soojana ja visuaalselt endiselt ahvatlevana. Mulle ei meeldi süüa asju, mis silmale ka naudingut ei paku. Kulleripoiss jõudis kohale lubatud ajaga ja toitu kätte saades oli kõik kenasti soe ja sama maitsev, kui samas restoranis varasemalt saanud olen. Ma tean, et sel päeval sadas kohutavalt ja kuller oli läbimärg, aga koti sisus polnud ühtegi viidet kehvale ilmale. Arvan, et nakatasin Wolti kasutama ka oma kaks assistenti.

Mu lapsed ootavad, et teeksime ühe nädalavahetuse isekokkamise asemel sellise, kus nad saavad oma lemmiksöögid koju tellida ja me ise ei pea selleks sõitma linna ja tagasi, vaid saame katta lauda ja tegeleda muude asjadega. Ma kujutan ette, et ma kasutan Wolti abi kindlasti oma poja sünnipäevapeo osas.

Ma olen paraku see ema, kes laste sünnipäevadel kastide ja kilekottide ja karpidega mööda linna ja poode joostes suudab saavutada kõrgeima stressitaseme. Nüüd on mitmekülgse toidulahenduse tellimine veelgi lihtsam ja saan lapse peost ka algushetkedest saadik ise osa.

 

Kui sul oleks päevas veel kaks lisatundi?

Ma teeksin pisut rohkem asju, mis panevad mu silmad särama.

VASTA JA VÕIDA! Leia Wolt Facebooki lehelt  ülesse vastav mäng ning vasta küsimusele, mida teeksid sina, kui sul oleks päevas paar lisatundi. Kõigi vastanute vahel loosime välja võimaluse aeg tõeliselt kvaliteetselt maha võtta! Sind ootab Wolti poolt unustamatu õhtusöök restoranis ning mis veelgi parem - saad seda nautida moedisainer Liina Steini poolt spetsiaalselt sulle loodud kleidis. Ette aitavad valmistada juuksur ja jumestaja ning kohale sõidutab limusiin.

Aga võitjaid on veelgi! Iga nädal võidab üks õnnelik loosi teel 50€ Wolt krediiti.