Miks meierei keset linna? Sest trendikalt industriaalse sisekujundusega restorani tõmbenumbriks on kohapeal tehtavate Itaalia juustude valik. Juuste valmistatakse Eesti piimast ja mõnede laudade taga istujad võivad protsessi klaasseina tagant pealt vaadata. Olgu kohe öeldud, et juustud on lihtsalt suurepärased ning neid võib kas omaette eineks või üheks eelroaks soojalt soovitada.

Rae Meierei menüü on mitmekesine ja tavatult pikk, sisaldades nii kodusemat kui ka peenemat poolt. Krõbedal focaccial serveeritud burrata (6.50) ehk koorejuustupalli ports on piisavalt suur, et sobida ka kergemaks lõunaks. Tulebki kohe hoiatada, et tavalise söömaga inimesel võib kolme käigu manustamisega probleeme tekkida.

Õhuline tursamaksavaht muna ja musta leivaga (6.-) annab nõukaaegsele delikatessile hoopis uue näo. Õunapuulaastudega suitsutatud pardifilee (17.-) ei olnud mitte ainult täiuslikult küpsetatud, vaid ka selle suitsumekk oli võrratu.

Küülikulihast kotletid kõrvitsakreemi ja metsaseentega (15.-), mõnusad küülikupätsikesed ja kapsasalat samuti, aga mis imeline roheliste ribade kuhjake seal veel oli? Õige, estragon!

Soe šokolaadiküpsetis sinihallitusjuustu ja jäätisega (8.-) – kui maasikad ja jäätisepall on šokolaadi tavalised kaaslased, siis sinihallitusjuustukreem andis sootuks põneva nüansi. Ricottasõrnikud vanillikastme ja kirsisorbeega (8.-) olid koduse desserdi elegantsem vormistus.

Restoranist jääbki kummitama sõnapaar palju võimalusi. Nii koha, meeleolu kui ka menüüvalikute mõttes.

Jaga
Kommentaarid