• 4 pardifileed
  • soola, pipart
  • 4 pirni
  • 8 dl granaatõunamahla
  • 1 dl suhkrut
  • 1 jupp kaneelikoort
  • 3 nelgitera
  • 5 kardemonikauna
  • 2 tähtaniisi
  • granaatõunaseemneid
  • tüümianilehti

Lase granaatõunamahl suhkru ja vürtsidega keema. Koori terved pirnid ja jäta pirnisabad alles. Pista pirnid keeva mahla sisse ja vähenda kuumust. Keeda viis minutit või pisut kauem, kui pirnid on kõvemad. Keera pirne vedelikus, nii et punane värvus ühtlaselt jaotuks. Lõpuks kata pott kaanega, tõsta tulelt ja jäta pirnid kuuma vedeliku sisse 10–15 minutiks järelvalmima. Võta pirnid vedeliku seest välja, hoia fooliumi all soojas ja lase vedelikul tugeva kuumuse juures kolmveerandi võrra kahaneda, kuni alles jääb siirupjas kaste.

Tõsta pardifileed külmikust pool tundi enne valmistama asumist välja. Trimmi vajadusel liigne nahk ja lahtised liharibad. Lõika naha sisse terava noaga paarimillimeetrise vahega sälgud, et rasv praadimisel välja pääseks, kuid jäta liha puutumata. Maitsesta fileed soola ja pipraga ja tõsta paarikaupa külmale pannile, nahk allpool. Lase pann kuumaks ja pruunista liha mõlemalt poolt ning tee sama ülejäänud lihaga. Tõsta fileed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180kraadises ahjus u 8 minutit.

Lase vähemalt 5 minutit rahuneda, seejärel viiluta. Serveeri koos pirnide ja kastmega ning puista peale granaatõunaseemneid ja tüümianilehti.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta detsembrinumbris.