2010. aastal avas François Hénin esimese Jovoy parfüümipoe, kus esitles kauneid, haruldasi, sageli unustatud lõhnu jumaldatud kaubamärkidelt; seda eeskuju järgisid peagi paljud teised parfüümipoed. Butiigi kiire edu viis selleni, et tekkis vajadus omaenda maja järele, millest saaks Jovoy peamine lõhnapood – tõeliselt haruldaste parfüümide saadik Pariisis.

 Pärast ärikooli õpinguid elas François Hénin palju aastaid Vietnamis missiooniga avastada Vietnami lõhnavaid loodusrikkusi, et leida elegantsete lõhnade tootmiseks kütkestavaid lõhnaaineid. Leida tuli ka koht destilleerimise katsetehasele Hiina piiri ääres.

 Mida tähendab „haruldane” parfüüm?

Üldiselt on lõhnamajad parfümeeride või ettevõtjate, mõnikord ka mõlemate poolt juhitud. Tänu inimloomuse keerukusele on neis firmades suur annus inimlikku emotsionaalset mõõdet ja nad on loodud kasutama vaid väärikaid, looduslikke ja sageli ka eksklusiivseid toormaterjale. Esile on kerkimas uus haruldaste parfüümide allpere: haute parfumerie. Üldiselt on need parfüümi ekstraktid, kunstnike valmistatud pudelid ja väike piiratud levikuga toodang, millel pole kõrgeid müügieesmärke. Selle asemel keskendutakse klientidele, kes tõeliselt armastavad ja teavad parfüüme. Samuti mõeldakse ka nende tarbijate peale, kes on pettunud liiga laiale tarbijaskonnale loodud lõhnades.

Sageli arvatakse, et haruldased parfüümid on automaatselt kallimad kui tavalised lõhnad. Jovoy on uhke selle üle, et suudab oma klientidele pakkuda haruldasi parfüüme tavaliste lõhnadega võrreldes konkurentsivõimelise hinnaga.

Kas lisaks parfüümidele on ka muid tooteid?

Armastuses ja sõjas on kõik lubatud, aga mõned relvad on lihtsalt ohtlikumad kui teised... Parfüüm on meeleseisundi peegeldus, isiksuse avaldumine. Lõhn võib olla ka inimese mälu. Loomulikult on parfüüm võrgutuskunstis küllaltki efektiivne vahend ning oleks patt hoida nii hõrke lõhnu vaid parfüümipudelis. Seepärast on Jovoy valikus ka ekslusiivne küünalde kollektsioon.

 Jovoy parfüümide sortiment on piisalt suur, et igaüks leiaks endale oma lemmiku. Alljärgnevalt mõned populaarsemad valikud:

INCIDENT DIPLOMATIQUE

Incident Diplomatique on tõeline provokatsiooni kehastus – julge, sõltuvusttekitav ja täiesti möödapääsmatu, kui iga meie poor ihast nõretab. Võrdselt ootamatu ja julge parfüüm on konventsioonidest täiesti vaba ja kehtestab end teadlikult. Just siis, kui oleme tema liiga jõulisele natuurile allumas, annab parfüüm teada oma ihadest, hoides õrritavat pinget üleval kuni murdepunktini, kuni vaid üks kerge riive toob endaga kaasa tohutu sensuaalsuse laine.

GARDEZ-MOI

Parfümeer – Bertrand Duchaufour

„Üle Vendōme’i väljaku jalutab õhtukleidis taevani ulatuvate jalgade ja perfektselt viimistletud soenguga naine. Talle vaadatakse pikalt järele. Paistab nagu ärataks ta möödudes kogu väljaku ellu – naise parfüüm on täiuslikus kooskõlas tema auraga. Teised naised tunnevad vaid kadedust; meestele on ta vastupandamatult ihaldusväärne. Ja ta teab seda suurepäraselt. Sellele ta mängibki. Tema on La Femme.”

SOMBRES DESSINS

Nagu enamiku Jovoy parfüümide puhul on ka nime „Sombres Dessins“ („Tumedad joonistused“) puhul tegu sõnademänguga. Selle nimi võiks olla ka „Sombre desseins“ – „Tumedad kavatsused“. Aga selle lõhna kandjal selliseid kavatsusi ei ole. Mehe nahal saab sellest parfüümist lõks. See on kuum ja magus kookon täis lummavaid vürtse ja peidetud õisi. See on sireenide laul, mille kütkeist pole kellelgi pääsu. Parfüümile annab iseloomu sandlipuidu rikkalik õli ja jõulisus. See on võlujook, mis haarab su endasse, lummab jäägitult, see on nagu toormaterjalide püha graal, kui tahame väljendada sensuaalsust.

JUST INTERDIT

Ehk „Sule hetkeks silmad...“

Lõhnanootides mängivad parfümeerias kasutatav merevaik, mis on soe, rafineeritud ja pisut magus. Põhja loob vanilje koos rooside ja õrnalt hõõguva muskusega. Kõik need kooslused võiksid põhjustada täieliku aroomide virvarri, aga tulemus on lihtsalt suurepärane ja unikaalne. See on hõrk mäng stereotüüpse ja ülimalt liialdava vahel.

PSYCHÉDÉLIQUE

Ehk psühhedeelne –  suurepärane patšulilõhn, tume ja suitsune, merevaigukarva, helde ja külluslik… Isegi Woodstocki vihm ja muda ei suudaks seda minema pesta.

Jovoy parfüümid ja eksklusiivsed lõhnastatud küünlad on müügil Tallinna Kaubamajas. Osta SIIT